Brann vant tabbe-drama i Sarpsborg

Publisert: Oppdatert: 16.04.18 12:54

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg 08-Brann 1–2) I forrige bortekamp ødela Bismar Acosta (31) for Brann med en absurd tabbe. Dagens fra keeper Samuel Sahin-Radlinger (25) var enda merkeligere.

Men Brann-keeperen ble utrolig nok reddet av en annen tabbe. I sluttminuttene fikk Sarpsborg straffespark, på stillingen 2–1 til Brann, men danske Ronnie Schwartz Nielsen hamret straffen utenfor.

Dermed vant Brann det fartsfylte og spennende oppgjøret i Østfold.

– Vi visste at det ville bli vanskelig fordi Sarpsborg er et godt lag, men vi gjorde det godt og kjempet til siste slutt. Da er det utrolig deilig å vinne, smilte Brann-kaptein og matchvinner Vito Wormgoor i intervju med Eurosport rett etter kampslutt.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

2-1-seieren søndag kveld fører Brann opp på 2. plass i Eliteserien. Lars Arne Nilsen og gjengen ligger to poeng bak Molde, men har én kamp til gode. Med andre ord: Ingen har bedre poengsnitt enn Brann.

Men det ble altså dramatisk.

Brann ledet fortjent 1-0 til pause etter Fredrik Haugens lure frispark, under Sarpsborg-muren. Ballen touchet Sivert Heltne Nilsen på sin ferd mot mål, og trenersønnen «stjeler» nok statusen som målscorer, men det var Haugens kløkt og skarpe høyrefot som skapte målet.

Tabbet seg ut - får skryt

I annen omgang kom Sarpsborg på banen og «sjokket» Brann.

Harmeet Singhs 1-1-utligning fra distanse føk i garnet, midt i mål, uten at ballen så ut til å være borti noen på veien. Det var få som skjønte hvorfor Branns østerrikske keeper Sahin-Radlinger allerede hadde «valgt side», til høyre for seg selv, og derfor lå og sprellet på kunstgresset – fullstendig satt ut av spill.

En tabbe mente mange, Lars Arne Nilsen ønsket ikke å skylde på keeperen for Branns andre baklengsmål denne sesongen.

– Jeg må se det igjen. Uansett er ikke det noe å henge seg opp i. Han står en fantastisk kamp, og skal ha sin del av æren for at vi har den tryggheten vi har bakover. Å knapt slippe inn mål på fire kamper er ikke verst, svarer Brann-treneren på spørsmål om keeperspillet til Sahin-Radlinger.

Vito Vormgoor ble matchvinner for Brann på straffespark, etter at Joachim Thomassen hadde felt Kristoffer Barmen.

Mener Brann kan utfordre Rosenborg

Sarpsborg 08-trener Geir Bakke, mente etter kampen at dette Brann-laget er gode nok til å utfordre Rosenborg. Om et nytt seriegull, 11 år etter at «gullet kom hem» er mulig, vil ikke Nilsen spekulere i.

– Det har jeg ikke tenkt på, men vi har fått en veldig god start. Vi har et lag som kjenner hverandre godt, og ting har fått satt seg. Vi jobber med å bli enda bedre i det offensive, og føler vi er på god vei, de siste kampene har vi skapt bra med sjanser, oppsummerer en fornøyd Brann-trener til VG fra mixed zone i Sarpsborg.

Denne artikkelen handler om