Rooney spolerte kvelden for rasende Klopp: – Alltid fint å score mot Liverpool

(Liverpool – Everton 1-1) Kvarteret før slutt hamret Wayne Rooney (32) inn utligningen fra straffemerket. Da hadde Liverpool sløst voldsomt med sjansene på Anfield.

 • Marius Guttormsen

Artikkelen er over to år gammel

På stillingen 1–0 til Liverpool gikk Dominic Calvert-Lewin over ende i boksen etter å ha vært borti Liverpool-spiller Dejan Lovren.

Hele Anfield tok seg til hodet, noen i jubel, andre i fortvilelse. Og det kunne se ut som at hjemmefansen i rødt kanskje hadde et poeng i at dommer Craig Pawsons avgjørelse var av det billige slaget.

Rooney gikk frem og var sikkerheten selv da banket inn utligningen i en match hvor Everton ikke hadde vært spesielt gode.

– Det er fantastisk å spille i derbyet. Everton-fansen vil være mest fornøyd med dette resultatet. Det er alltid fint å score mot Liverpool, uansett hvilken klubb man spiller for, sa Rooney til BBC.

Så du? Jürgen Klopp får kritikk for oppførselen: – Han irriterer

Klopp: – Ikke i humør til å svare på spørsmål

En som ikke var i like godt humør var Liverpool-trener Jürgen Klopp. Ifølge BBC var tyskeren rasende etter kampen, og tok med seg humøret inn i pressesonen. Irritasjonen var tydelig bunnet i Pawsons avgjørelse om å dømme straffe til Everton.

– Bare ett lag der ute forsøkte å vinne i 95 minutter. Det andre er ikke inne i 16-meteren vår og registrerte ikke et skudd på mål (Everton registrerte to skudd på mål journ.anm.), freste Klopp til Sky Sports.

Etter å ha kranglet med den britiske reporteren i et minutt om straffesparket, ga Klopp opp.

– Jeg vil bare snakke med folk som har litt forståelse av fotball. Jeg beklager, jeg tar feil, du har rett. Åpenbart er jeg ikke i humør til å svare på spørsmål, sa tyskeren syrlig.

Han avsluttet intervjuet med å beklage alt han hadde sagt, ifølge BBC.

Salah-magi

For det meste handlet egentlig om Liverpool i Merseyside-derbyet. De røde spilte med høyere tempo gjennom mesteparten av kampen, og både kunne og burde avgjort kampen lenge før Calvert-Lewin gikk i bakken.

Og i snøværet på Anfield måtte en tidlig julegave med sølvpapir på fra Mohamed Salah for å sende vertene i føringen etter 42 minutter.

Egypteren mottok ballen feilvendt på kanten, og så ut til å lete etter en støttepasning.

I stedet vendte han bort Martina med en lekker manøver, dyttet terrieren Idrissa Gana Gueye til side med skulderen, før han skrudde ballen i en bue rundt Everton-keeper Jordan Pickford og opp i krysset.

Scoringen var hans 19 på 24 kamper i den røde trøya. Det er like mange nettkjenninger som han hadde gjennom hele fjorårssesongen i Roma (41 kamper), ifølge Opta.

Les også: TV 2s kommentatorer mister London-derbyet etter heistrøbbel

Mané ble «syndebukk»

Sadio Mané var en av spillerne som kunne henge med hodet etter kampslutt. Kantspilleren brant en eventyrlig sjanse for Liverpool, like før pause, da laget kontret fire mot én. I stedet for å trille til en lagkamerat som trolig hadde satt inn 2-0, valgte senegaleseren å skyte selv. Godt utenfor mål.

– Det er lett å si (at han burde ha sentret). Han skapte sjansen selv og trodde han kunne score. Det er det spisser gjør. Vi legger ingen skyld på noen, det var bare én situasjon, sa Klopp om Manés brente sjanse, ifølge NTB.

Klopp kan likevel trøste seg med at de røde ikke har tapt for Everton på 15 kamper i alle turneringer. Det er likt med den lengste seiersrekken i klubbenes historie, fra 1972 til 1978, ifølge Opta.

KREMMERHUS: Mohamed Salah bøyer ballen opp i krysset i første omgang til 1–0. Foto: Lee Smith Reuters

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea351861163491460
4Leicester City351781065362959
5Manchester United341610859332658
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Liverpool FC
 3. Everton FC
 4. Engelsk fotball

Flere artikler

 1. Manchester City kan utsette Liverpools gullfest etter uavgjort

 2. En Liverpool-halvtime for evigheten

 3. Salah lekte seg da Liverpool herjet med Sheffield United

 4. Salah ble matchvinner og tangerte Cristiano Ronaldo og van Persie

 5. Galskap i begge ender

Fra andre aviser

 1. Øyeblikket som ødela for Liverpool vekker harme: – Fryktelig hardt straffet

  Aftenposten
 2. Liverpool slapp med skrekken mot bunnlaget

  Aftenposten
 3. Liverpools superspiss scoret igjen. Nå topper han statistikk foran Messi, Cavani og Kane.

  Aftenposten
 4. Salah-dobbel sikret imponerende snuoperasjon for Liverpool

  Aftenposten
 5. Slo tilbake etter Tottenham-sjokk - Liverpool nærmer seg beste hjemmerekke på 34 år

  Aftenposten
 6. Supersigneringen sprudlet igjen da Liverpool klatret til 2. plass

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder