Real Madrid sendt ut av Champions League etter utrolig drama mot Ajax

(Real Madrid - Ajax 1–4, 3–5 sammenlagt) Real Madrid ledet 2–1 fra første oppgjør og er ikke blitt slått ut av turneringen siden 2015. Så kom sjokk etter sjokk etter sjokk og en VAR-dramatikk nesten uten sidestykke, i en kamp som kommer til å gå inn i historiebøkene.

les også

Tottenham til sin andre CL-kvartfinale

– Hvorfor kan man ikke slå en rikere klubb? Jeg har aldri sett en sekk med penger score mål, sa Ajax-legenden, myten Johan Cruyff.

Kvelden 5. mars var virkelig i hans tegn.

Det første sjokket kom i det syvende minutt. Toni Kroos sov ukarakteristisk med ballen i beina og lot Dusan Tadic storme frem mot mål. Han beholdt roen og oversikten, og spilte rolig på tvers mot rekkekamerat Hakim Ziyech.

Han banket den utagbart for Thibaut Courtois i lengste hjørne.

Så sov Real Madrid igjen. Tadic plukket opp en feilpasning på midtbanen, Real Madrid-presset var sløvt og Tadic vendte bort Casemiro med en piruett selv Zinedine Zidane ville vært stolt av. Pasningen mot David Neres var perfekt, han beholdt roen og lobbet inn 2–0.

Ajax hadde snudd det. Før tjue minutter var spilt.

– Vi spilte Ajax-fotball. Vi spilte ut bakfra, Real Madrid hadde store problemer med det, og vi viste at Ajax-måten vinner kamper, sier den 19 år gamle kapteinen Matthijs de Ligt til Viasat.

les også

Forvirring etter Solskjærs kontraktsuttalelser

Sjekk denne frekkisen fra David Neres:

Alt gikk galt

For det var kvelden alt gikk mot Real Madrid. Raphael Varanes kraftige heading ble stoppet av tverrliggeren på stillingen 0–0 og Gareth Bale lobbet i stolpen. Lucas Vazquez gikk av banen med skade like før supertalentet Vinicius Junior gjorde det samme. Etter kampen så han utrøstelig ut, oppløst i tårer.

Og på tribunen satt suspenderte Sergio Ramos fordi han med vilje tok et gult kort i bortekampen.

EL CAPITAN: Sergio Ramos satt på tribunen, han, fordi han tok et gult kort med vilje i bortekampen, da han trodde avansementet var i boks. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Real Madrid er ute av den spanske cupen, de er tolv poeng bak i serien.

Og så kom dødsstøtet, på Real Madrids sesong, kanskje på Santiago Solaris trenergjerning. Real Madrid stormet i angrep etter pause, uten å lykkes. Så kontret Ajax. Den allstedsværende Donny van de Beek var i mellomrommet igjen, og fant Dusan Tadic.

Han kroppsfintet bort Nacho, og skrudde ballen i krysset med den største selvfølgelighet. Ajax ledet 3–0.

– Noen ganger kommer det bare naturlig. Det var en spesiell kveld for meg, for Ajax, for alle. Det var som Cruyff sa, vi skal spille «totalfotball», sier Tadic til Viasat.

SECOND TO NONE: Dusan Tadic vartet opp med verdensklasseinvolveringer på rekke og rad. Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Tre minutter og 51 sekunder

Så skulle VAR ha en finger med i spillet, det kunne se ut som ballen var ute før 3–0-kontringen ble satt i gang.

Og dommer Felix Brych snakket med videorommet. Og han snakket. Og han snakket. Tre minutter og 51 sekunder etter at Tadic banket ballen i mål, hadde Brych hørt nok til å dømme mål til Ajax. Real Madrid trengte tre scoringer.

les også

Her blir Ajax VAR-stoppet mot Real Madrid

Akkurat da de fleste trodde det var over, fant Real Madrid en livbøye, Marco Asensio styrte inn reduseringen. Noen begynte å øyne et håp.

Men Ajax, med sine unggutter, sine utrolig talentfulle unggutter, de rundspilte Real Madrid på sin egen lekegrind, mot laget som har vunnet de siste tre Champions League-trofeene. Det føltes nesten ikke absurd da Lasse Schöne like etter scoret direkte på frispark fra en i utgangspunktet håpløs posisjon, eller da Nacho fikk to gule kort i en og samme situasjon.

Ajax vant 1–4. En hilsen til han med draktnummer 14.

Et makeløst punktum på en kamp som kommer til å bli husket i lang, lang tid.

GIKK BORT I 2016: Johan Cruyff gikk bort den 24. mars 2016. Seieren over Real Madrid var i hans tegn. Foto: VI-Images / Getty Images Europe

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder