TUNGT TAP: Ole Gunnar Solskjær takker Chris Smalling for innsatsen, etter 0–2 mot Arsenal i regnværet på Emirates. Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

Kommentar

Dette må Solskjær tåle

13 seriekamper, ti seire, to uavgjort og tapet som til slutt måtte komme, men Ole Gunnar Solskjær (46) ser ikke veldig stresset ut.

Han må tåle et nederlag, han også, og managerfaren hans, Alex Ferguson, mener jo de kan ha sin verdi. Det gjelder bare å sørge for at de ikke gjentar seg.

På pressekonferansen etter Arsenal-smellen gjentar en skuffet United-manager stadig at prestasjonen var bra, Solskjær smiler ganske ofte, fleiper litt og akkurat der er det ikke mye som minner om hvordan Ferguson fremsto rett etter sine tap ...

For Solskjær har det fungert ganske bra å være seg selv.

Ingen hadde tro på at Manchester United skulle kjempe om en plass blant de fire beste da klubben byttet sjef midt i desember, med 11 poeng til fjerdeplassen og 13 til tredje.

Nå er det to poeng til fjerdeplassen og tre til tredje, og Solskjær trøster seg litt med det. «Dette er en god posisjon å være i», slår han offensivt fast foran de åtte siste kampene.

les også

Hvorfor har Solskjær hatt flaks?

Det er pekt på at Solskjær har hatt en del flaks tidligere, men ingen kan beskylde United for akkurat dét mot Arsenal.

Lukaku i tverrliggeren, Fred i stolpen, og et par-tre andre store sjanser, mens Granit Xhaka scoret med et lykketreff fra 25 meter og Arsenal fikk en straffe. Avgjørelsen forsvares med at det er «kontakt», et forholdsvis dumt ord i en kontaktsport. Selvsagt er spillerne borti hverandre i fotball.

Men noen ganger får du straffeavgjørelser med deg, som i Paris, noen ganger mot deg, som på Emirates. Fotballens naturlover gjelder for Ole Gunnar Solskjær også. Det er bare å komme seg videre.

STOLPEN! Fred (nummer 17) er meget nær scoring, men keeper Bernd Leno er borti ballen, og den treffer stolpen. Foto: BEN STANSALL / AFP

Og det er liten grunn til å henge veldig med hodet. Motstanderen tatt i betraktning var det trolig en av de beste United-kampene med ham som sjef, ikke mange lag knebler Arsenal på denne måten, på denne banen. Bortsett fra de to målene, greide hjemmelaget sjelden å få noe ut av sitt høye tempo.

les også

Solskjær med dommerkritikk: – Kommer til å bli skuffet

Et fortsatt skadeplaget United hadde Matic klar igjen, og Pogba fra PSG-karantenen, mens Fred fikk ny tillit fra start.

Matic var ikke den samlende midtbanefiguren vi har sett tidligere, og tidvis etterlot United i overkant mye rom på midten. Halvmilliardmannen Fred er fortsatt i fremgang, selv om han har noen stygge balltap.

Pogba var innblandet i mye offensivt før pause, Luke Shaw er fortsatt frisk på venstresiden, mens Victor Lindelöf gjorde mye rart og leverte sin dårligste kamp under Solskjær.

Det mest negative med Solskjær-øyne var kanskje at United ikke greide å true Arsenal på 0–2. Kampen var mer eller mindre over, med en halv omgang igjen. Det er første gang laget hans har havnet under på bortebane, og svarene på hvordan spillerne reagerte mentalt, var negative.

Dette var Solskjærs tredje ligatest mot en av «topp seks»-klubbene. Spillemessig er alle bestått: Hjemmekampen mot Liverpool (0–0) ble delvis ødelagt av skader, men borte mot Tottenham og Arsenal har United vært førende i perioder. Marginene var med i den første (1–0-seier) og mot i 0–2-tapet på Emirates.

les også

Solskjær skuffet over sjansesløseri: − Forskjellen på å vinne og tape

Det er i disse oppgjørene, mot de beste, Solskjær kjenner på hvor lista ligger. Å slå lag som Cardiff og Huddersfield og Fulham, motstandere det har vært flest av, skal være hverdagsseire i en moderne storklubb.

Arsenal borte er vrient nok, men dersom Solskjær får jobben fast vil han fort få kjenne på at det finnes enda tøffere motstandere.

Manchester City tok 100 av 114 mulige poeng i fjor, og leder med 74 av 90 mulige nå. Manager Pep Guardiolas store mål er å skape en klubb som vinner hjemlige titler igjen og igjen og igjen, slik som forbildene Bayern München, Juventus og Barcelona.

Følelsen er at han er i ferd med få det til, selv om Jürgen Klopp og Liverpool henger med på en nesten litt undervurdert imponerende måte denne sesongen.

Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball.

Manchester United trenger å vinne ligaen igjen. Den nådeløse sannheten er at klubben ikke har vært i nærheten etter at Alex Ferguson ga seg for seks år siden. I de fem foregående sesongene har det samlet vært 97 poeng opp til ligamesteren, nesten 20 i snitt hvert år, og det kan fort bli cirka det samme denne sesongen.

Det gjenstår å se om Ole Gunnar Solskjær er mannen som får oppgaven med å nedkjempe Pep Guardiola på lang sikt.

På kort sikt har han greid det: Etter de 13 første Solskjær-kampene er United to poeng bedre enn City.

  • Arsenal har bare tapt én gang i ligaen på Emirates, mot serieleder Manchester City i åpningskampen. Deretter har Liverpool greid uavgjort, mens Tottenham og Chelsea har tapt.
  • Solskjærs United har slått både Arsenal og Chelsea på bortebane i FA-cupen.
  • United møter nabo City hjemme 24. april. Kampen skulle vært spilt neste helg, men da er det cupkvartfinaler, United borte mot Wolverhampton, City borte mot Swansea.
  • United har nå 18 kamper totalt under Solskjær: 14 seire, to uavgjort, to tap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder