PREMIER LEAGUE-GULL: Claudio Ranieri var mannen som tryllet med Leicester. Her holder han sin første pressekonferanse som ny Roma-trener. Foto: GIUSEPPE LAMI / ANSA

Håper Ranieri skal gi Roma «Solskjær-effekt»

Sist uke var det slutt. AS Roma sparket treneren. I Claudio Ranieri får de en ekte hovedstadsmann. Kan han ta «en Solskjær»?

Her er mandagens oddstips

– Litt som da Solskjær inntok manesjen på Old Trafford, kommer nå Ranieri inn som et friskt pust etter at to upopulære menn er borte i trener Eusebio Di Francesco og sportssjef Monchi, sier Even Braastad, som er kommentator på Strive og halvparten av duoen bak podcasten «Støvelball».

– Om Roma nå plutselig sprudler og fremstår solide, kan det handle like mye om at Di Francesco og Monchi er borte som at Ranieri er kommet inn.

Mandag kveld er Empoli motstander. Det handler om å redde stumpene ved å få topp 4-plassering. Med selv med seier er det tre poeng opp til Inter på 4. plass.

les også

Hvorfor har Solskjær hatt flaks?

– I Ranieri får de en ekte Roma-mann! Han kjenner klubben fra tiden som pur ung spiller, og senere som trener med massiv erfaring. Med 12 kamper igjen av sesongen, får han ikke snudd opp ned på alt, men det skjønner han selv: Det handler om å ta enkle grep som gir størst mulig gevinst på kort tid. Særlig defensivt har Roma slitt voldsomt. Det blir spennende å se om han går rett over i en 4-4-2 fra mandagens oppgjør, sier Even Braastad.

Vikinglotto onsdag: 222 millioner!

– Ranieri var nær å skaffe Scudetto’en i 2010. Han gjorde et sjokkgrep mot Lazio i den femte siste serierunden. De lå under 1–0 til pause og måtte vinne for å holde Inter bak seg. Ranieri tok ut både Totti og De Rossi, før Mirko Vucinic satte to og sikret 2-1-seier. De snublet imidlertid mot Sampdoria runden etter, men det grepet i Derby della Capitale i 2010 er det nok en del Roma-fans som husker med glede fortsatt, forteller eksperten på italiensk fotball.

Da Ranieri søndag hadde sin første pressekonferanse som ny Roma-trener, begynte han å snakke om nettopp 2010-dramaet:

– Premier League-tittelen med Leicester kan ikke gjøre opp for at jeg tapte Scudetto med Roma. Ingenting kan gjøre opp for å tape Scudetto på bare 30 minutter, sa Ranieri til Roma TV.

les også

Ronaldo og Juventus kan være ferdige for sesongen

– Vi vant mot Chievo, og Inter hadde uavgjort i Siena. Så scoret de senere et vinnermål.

Her kan du spille Lotto

– Det er ingenting som kan matche å vinne en ligatittel med denne klubben som du elsker og som du er fan av. Ingenting.

(Det Ranieri ikke sa noe om, var hvor mye det ergret ham å tape for daværende Inter-trener José Mourinho, men det er en helt annen historie).

Claudio Ranieri legger ikke skjul på at dette er den eneste klubben som han kunne takke ja til å lede i 12 kamper. Men så lenge det handlet om AS Roma, trengte han ingen betenkningstid.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår.

les også

Spillerkona som skaper bråk i storklubben

– De har noen matchballer nå, med Napoli i mars, Inter i april og Juventus i mai, sier Even Braastad.

VG-tips: Roma-seier

Alltid like sympatiske Claudio Ranieri fikk i slutten av februar sparken som Fulham-manager – og det etter bare drøye tre måneder i jobben. Det funket bare ikke i Fulham for Ranieri, og slik er mekanismene i toppfotballen. Men før helgen ble han ansatt som ny Roma-sjef ut sesongen – og det etter at Eusebio Di Francesco fikk beskjed om å rydde kontoret sitt på torsdag. Dagen etter at Roma røk ut av Champions League borte mot Porto. Roma holder i 5.plassen i Serie A, så alt er ikke tapt. Men vi har kjent på at Roma ikke er helt der de var i fjor da de kom seg til Champions League-semifinale mot Liverpool. Her er Kolarov (f), Fazio (f) og Dzeko (a) suspendert. Empoli befinner på den siste plassen over nedrykksstreken. Viste lagmoral da de slo tilbake fra underlege tre ganger hjemme mot Parma senest (3-3). Men har kun vunnet én av 11 siste seriekamper (1-3-7). Roma kan vise til 5-2-0-hjemmeflyt. Her er det mange spillere som kan bruke kampen som et utstillingsvindu for sin nye sjef, Signor Ranieri.

Oddsen er 1,46. Du må levere før kl. 20.25, og kampen kan du se på Strive.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder