Skuffet Solskjær etter dramatisk opphenting: − Læring for oss

MANCHESTER/OSLO (VG) (Manchester United - Burnley 2-2) For første gang som Manchester United-manager ble det ikke seier for Ole Gunnar Solskjær. At ett poeng ble berget på overtid, er bare en mager trøst for nordmannen.

– Måten spillerne slo tilbake i dag, var fantastisk. Vi er fornøyde med det ene poenget, men vi kom i gang for sent i dag. Det er læring for oss, sier Solskjær på pressekonferansen etter å ha reddet et poeng mot Burnley på overtid.

Det var første gang Solskjær ikke vant som Manchester United-manager. Før tirsdagens kamp hadde han ledet laget til åtte seirer på åtte forsøk.

– Faren med å vinne, er at man kanskje føler man kan starte en kamp på nitti prosent. Det går ikke. Vi manglet tempo i spillet og skulle kommet oss mer inn i deres boks, sier den norske manageren.

les også

Manchester United kan miste seks spillere til sommeren: − Trenger en overhaling

Det ene poenget ble reddet av svenske Victor Lindelöf. Han pirket inn en retur nær to minutter på overtid. Det sørget for 2-2 og ett poeng til hvert lag i det som etter hvert utviklet seg til å bli en svært dramatisk fotballkamp på Old Trafford.

Paul Pogba har tydeligvis fått med seg sjefens ord.

– Vi må lære av våre feil og starte kampen annerledes neste gang. Det er som manageren sier: Man må starte sterkt og aggressivt, noe de gjorde i den første omgangen. Vi spilte som om vi ledet 1-0 eller 2-0... Det er der vi gjorde feil, sier Paul Pogba ifølge BBC.

– Comebacket var positivt, men resultatet var skuffende. Måten vi reagerte på, var bra, men vi tapte to poeng som vi kunne ha vunnet, fortsetter han.

les også

Newcastle med gavepakke til Liverpool

På vei mot tap

Etter en målløs førsteomgang sjokkerte Burnley Old Trafford-publikum med ikke bare én, men to scoringer signert av henholdsvis Ashley Barnes og Chris Wood.

Siste nytt om Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

Det siste Burnley-målet kom med under ti minutter igjen på kampuret, og det så dermed veldig ut som om Solskjær kom til å gå på sitt første tap som Manchester United-manager.

Slik gikk det ikke.

Umiddelbart etter 0-2-målet pekte dommeren på straffemerket etter at Marcus Rashford gikk i bakken. Etter å ha tenkt seg om et lite øyeblikk, dro han forseelsen utenfor.

Et par minutter etter det igjen ble det straffe. Jesse Lingard ble tatt idet han skulle motta ballen innenfor feltet, og fra krittmerket var Paul Pogba nådeløs.

Burnley-manager Sean Dyche ville ikke si at straffen var feil, men kom med et lite kritisk stikk til Lingard.

– Jeg sliter litt med å forstå at når en spiller får et «touch» på skulderen, så slutter plutselig bena deres å fungere, sa Burnley-manageren på pressekonferansen etter kampen.

Svensk overtidshelt

Pogba overlistet Tom Heaton, som frem til da hadde vartet opp med flere feberredninger for å forhindre Manchester United-mål.

Med fem minutter tillegg kunne Ole Gunnar Solskjær og hans menn ikke bare juble for redusering, men også utligning. Den kom nærmere to minutter på overtid etter at Alexis Sánchez’ forsøk først ble stoppet av Heaton.

les også

Derfor fikk du ikke se Manchester United mot Burnley live

Victor Lindelöf var først på returen og prikket inn utligningen. Det var for øvrig svenskens første United-mål.

VG LIVE: Les fullstendig kampreferat her!

ØYEBLIKKET: Her sørger Victor Lindelöf for utligning. Foto: PAUL ELLIS / AFP

– Den er tung å svelge. Akkurat nå er det åpenbart bittert, men samtidig er det et herlig poeng for oss å ta med, sier Burnley-keeper Tom Heaton.

– Jeg aner ikke hvor de fem tilleggsminuttene kom fra. Det er litt irriterende, for det ga publikum en boos. Jeg synes også Lindelöf var i offsiden da Alexis Sánchez headet. Men det er marginer, legger manager Sean Dyche til, ifølge BBC.

På tross av jubel for sen utligning, må Ole Gunnar Solskjær likevel konstatere at hans seiersrekke er stoppet. Før tirsdagens kamp sto han med åtte seirer (seks i ligaen) på åtte forsøk som Manchester United-manager.

Hadde hans lag vunnet mot Burnley, ville Solskjær ha vært den første i Premier League-historien (oppstart 1992/93) til å vinne syv strake seriekamper som fersk manager for et lag.

Mer dårlig nytt for Manchester United, for samtidig som De røde djevlene spilte uavgjort, vant Arsenal 2–1 hjemme mot Cardiff etter scoringer av Pierre-Emerick Aubameyang (straffe) og Alexandre Lacazette.

les også

Solskjær øyner United-tittel – drømmer ikke om topp fire

Dermed tapte Manchester United terreng i kampen om 4.-plassen som gir Champions League-muligheter neste sesong. United står nå på 45 poeng etter 24 kamper, Arsenal har 47, det samme som Chelsea, som på sin side har én kamp mindre spilt.

VG kommer tilbake med mer!

Sjekk ut Oddstips på Tipster.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder