Fire mål og to assists - men Neymar ble buet på av egne fans

Paris Saint-Germain pulveriserte Dijon med 8–0. Neymar storspilte og hadde fire scoringer og to målgivende. Likevel ble han buet på av egne fans mot slutten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Saken er denne:

Edinson Cavani tangerte Zlatan Ibrahimovic’ målrekord. Han gjorde sitt 156. mål i PSG-trøyen.

Og nummer 157 kunne ha kommet allerede i går kveld.

Men da uruguayaneren ble felt og ordnet straffe på slutten, var Neymar - som er PSGs normale straffeskytter - ikke særlig sugen på å gi fra seg ballen.

Dommerskandale i Ligue 1: Løpt ned av spiller - svarte med spark og utvisning

Paris Saint-Germain-supporterne visste at Cavani kunne ta rekorden og ropte ”Cavani, Cavani!”, men til ingen nytte. Da fikk Neymar høre piping, fordi han tok hånd om straffen selv.

Neymar fikk 10 på børsen til L'Équipe. Det er bare andre gang det har skjedd i Ligue 1-historien.

MYE FEIRING: Neymar, Giovanni Lo Celso , Kylian Mbappe og Edinson Cavani hadde en hyggelig dag på jobben. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

- Cavani er ikke hvem som helst. Han har vært her i flere år og er svært populær blant fansen. Men det var Neymar som skulle ta straffen. Han tok ansvar. Cavani kommer til å slå rekorden neste uke eller uken etter det. Jeg vet ikke om Neymar var klar over den, sier PSGs høyreback Thomas Meunier til L'Équipe.

På spørsmål om han tror Neymar, som gikk rett i garderoben uten et smil om munnen mens lagkameratene feiret med fansen, ble såret av pipekonserten, svarer Meunier:

- Han var kanskje litt misfornøyd, det hadde mange vært i samme situasjon. Når en spiller scorer fire mål og slår to målgivende pasninger, og du piper på ham, så er det litt utakknemlig av supporterne. Det ville vært en fin gest av Neymar å gi straffen til Cavani, men det var han som skulle ta den.

Tipster gir deg ferske oddstips - hver dag

Paris St. Germain stormer videre mot et nytt seriegull og topper nå tabellen med hele 11 poeng ned Lyon på 2. plass.

Neymar gjorde det meste riktig - uten å gi det siste straffesparket til Cavani. Han scoret 3-0, 4-0 og 6-0 - før det omtalte straffesparket til 8–0.

Angel Di Maria sto bak de to første målene før det var spilt 15 minutter. Edinson Cavani la på til 3-0 etter 21 minutter. 7–0 ble satt inn av Kylian Mbappé.

Franske medier: Søderlund drar tilbake til Rosenborg

Neymar er nå oppe i 15 mål på 15 kamper for PSG i Ligue 1 denne sesongen. Det er mer enn han hadde på 30 kamper for Barcelona i fjor: 13.

Brasilianeren har også registrert 11 assists, mer enn noen andre i de fem store ligaene i Europa denne sesongen.

Hevder Klopp ønsker Frankrike-stjerne som Coutinho-erstatter

Neymar var naturlig nok i perlehumør. En av scoringene mot Dijon feiret han med å balansere den ene vanten sin på hodet.

4–0-scoringen var et vakkert frispark, som Dijon-keeperen bare ble stående og se på.

På sin tredje scoring - den til 6–0 - passerte han fire mann før han satte ballen bak målmanne.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder