GAMLETRENEREN: Erik Huseklepp spilte under Lars Arne Nilsens ledelse på tampen av Brann-karrieren. Her i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Huseklepp refser «nådeløs» Brann-sjef: – Brutalt og unødvendig

BERGEN/OSLO (VG) Brann-trener Lars Arne Nilsen (54) får kritikk etter å ha kommet med sin dom over spilleren Deyver Vega (26) i lokalavisen. Selv mener han uttalelsene er tatt ut av sammenheng.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

I et ærlig intervju med Bergens Tidende forklarer Nilsen, som omtales som «nådeløs», hvorfor han fortsatt ikke har gitt costaricaneren sjansen fra start i Eliteserien denne sesongen. Han sier han har valgt ikke å spille «på Vegas måte».

– I fjor høst gjorde vi det, men vi tapte alle kampene. Raste nedover tabellen, sier Nilsen ifølge avisen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han siteres på at han «driter i» hvor mange målpoeng spilleren fikk i fjor høst, da han scoret fem mål for Brann i siste halvdel av sesongen.

les også

Nilsen: – Vi har i hvert fall laget litt liv i norsk fotball

«Selv om han scorer fem mål, betyr det ingenting om laget ikke fungerer og vi taper kamper. Om han scorer fem mål sier dere at han er god, men nei, du er ikke god da», sier Lars Arne Nilsen, som mener Vega sliter med å tilpasse seg spillestilen:

«Han har ikke fått den helt til. Vega er god, men da må vi legge spillet opp etter ham.»

les også

Bendtners kjæreste til VG: – Aldri møtt et så godt menneske

Huseklepp: – Synes ikke noe om det

Nilsens offentlige kritikk av en egen spiller faller ikke i god jord hos en av Brann-sjefens tidligere spillere, klubblegenden Erik Huseklepp, som nå følger bergensklubben med kritisk blikk som fotballekspert for BT.

– Jeg synes ikke noe om det. Jeg synes han kan holde seg fra å si det utad, sier Huseklepp til VG.

Her kan du se Lars Arne Nilsen svare på kritikken fra Huseklepp:

– Han kan godt mene det og si det til spilleren privat, hva han er fornøyd og misfornøyd med, men jeg synes ikke han bør gå ut i avisen på den måten der. Det er ganske brutalt og unødvendig, tillegger gullvinneren fra 2007 og fortsetter:

– Jeg synes ikke at det skaper noen god stemning å gå ut mot Vega på den måten som han gjorde. Men han er trener og må gjøre det han føler er riktig. Kanskje ville han gi spilleren en oppkvikker, men jeg tror det hadde fungert bedre å ta det ansikt til ansikt.

les også

Deila blåste ut mot TV-reporter – lei VIF-kritikk

Nilsen: – Tatt ut av sammenheng

Det er en noe irritert Lars Arne Nilsen som møter VG etter torsdagens trening. Han hevder uttalelsene hans om Vega er dratt ut av sammenheng.

– Det er Bergens Tidende, vet du. Det er bergenspressen. De lager en sak som høres ut som jeg gir ham skylden for at vi taper når han spiller. Det er litt synd. Jeg tror bergenserne og supporterne vet at sånn er det å være i Bergen, sier Brann-treneren.

Derfor måtte Branns nye stopper se på YouTube før kamp:

– Hva svarer du på kritikken fra Huseklepp, som mener det er brutalt og unødvendig å uttale seg slik om en spiller?

– Nå er vel Huseklepp også i Bergens Tidende og har vel også en historie her. Men det er sånn det er. Jeg må være forsiktig med hva jeg sier, og så har jeg vel hatt en diskusjon der jeg har vært litt åpen, og så er det tatt ut av sammenheng sånn at det ser ut som jeg slakter Vega.

SPILLER LITE: Deyver Vega, her i duell med Vålerengas Joao Meira, har fått lite spilletid for Brann denne sesongen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Han forteller at han tok spilleren til side før torsdagens trening for å opplyse om saken i lokalavisen, der tittelen på nett ser slik ut: «Nådeløs Nilsen om vrakingen av Vega: – I fjor spilte vi på hans måte, men vi tapte alle kampene».

– Vega var helt fin. Han hadde ikke sett det, men jeg tok en prat med ham og sa at «det har kommet ut en stygg sak der jeg «slakter» deg og sier at vi taper hver gang du spiller». Han sa at han har spilt i Costa Rica foran mange tilskuere og bare heiste på skuldrene, sier Nilsen til VG.

les også

Rister på hodet av Branns kollaps: – Veldig skuffet og overrasket

– Det er sånn det er. Det må jeg lære av, og så må jeg bli bedre på min måte å kommunisere til pressen på. Det er noen du kan snakke med, og noen du må være forsiktig med. Han som skrev i dag, må jeg tydeligvis være forsiktig med.

Her er Branns førstekeeper tilbake på trening – og dette sier han om RBK-kampen:

BT: – En usannhet

Nilsen og BT-journalist Mads Bøyum, mannen bak den omdiskuterte saken, diskuterte høylytt i pressesonen på stadion etter torsdagens treningsøkt.

Nyhetsleder Tore Nilssen i Bergens Tidende sport skriver følgende i en e-post til VG om Nilsens kritikk av avisens sak:

– Det er ingenting i BT sitt intervju med Nilsen som er tatt ut av en sammenheng. Hele intervjuet er tapet og vi har gjengitt Brann-treneren ordrett. At Nilsen mener vi konstruerer historier, får stå for hans regning.

– At Lars Arne Nilsen hevder dette er en fortrolig samtale, er en usannhet. Nilsen har vært Brann-trener i over tre år og bør i løpet av den tiden ha lært seg hva et intervju er. Det som ble gjennomført mandag, var et vanlig intervju som vi gjør flere ganger ukentlig med Brann-treneren, og ingen fortrolig samtale, skriver Nilssen.

– Stereotypene Lars Arne Nilsen fremfører om bergenspressen, er forslitte klisjeer. Det er beklagelig at en Brann-trener i 2018 fremdeles er opphengt i dem, avslutter han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder