TRIST: Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha døde etter helikopter-ulykke. Kasper Schmeichel til høyre sliter med å tro det. Til venstre tidligere manager Claudio Ranieri. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP

Kasper Schmeichel i sorg etter Leicester-eierens død: – Jeg er helt knust

Leicester Citys danske målvakt, Kasper Schmeichel (31), åpner opp om sorgen over at klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha (61) omkom i helikopter-ulykke etter 1–1-kampen mot West Ham lørdag.

Den engelske klubben bekreftet søndag kveld at ulykken kostet Srivaddhanaprabhas liv. Han skulle angivelig fly tilbake til London etter kampen som vanlig, men rundt 200 meter fra King Power stadion krasjet helikopteret og fem personer døde.

les også

Bekreftet: Leicester-eier Srivaddhanaprabha døde i helikopter-ulykken

Ifølge flere engelske medier skal Schmeichel ha blitt vitne til ulykken og oppholdt seg på stadion til klokken 1 om natten.

– Jeg kan ikke tro at dette har skjedd. Jeg er helt knust. Jeg kan ikke tro det jeg så sist kveld. Det virker bare ikke sant, skriver Schmeichel i en melding.

Det var mye flammer etter krasjet:

– Tid til alle

Den styrtrike eieren fra Thailand var mannen bak en av de største overraskelsene i idrettshistorien da Leicester vant Premier League i 2015/16 med Schmeichel som keeper. Srivaddhanaprabha kjøpte klubben i 2010 og ble formann i klubben seks måneder senere.

– Aldri har jeg møtt en mann som deg. Så hardtarbeidende, så dedikert, så engasjert, så snill og så sjenerøs. Du hadde tid til alle, sier Schmeichel og legger til at han alltid har beundret Srivaddhanaprabha.

les også

Mediesky milliardær skapte et fotball-eventyr

– Du fikk meg til å tro at ingenting er umulig. Uten deg og din familie ville vi ikke alt vi klart og oppnådde skjedd, mener Schmeichel.

Lagkaptein Wes Morgan, som løftet Premier League-pokalen i 2016, skriver på Twitter at han er hjerteknust.

– En mann som var elsket og beundret av alle her i LCFC og en jeg hadde den største respekt for. Mine tanker og bønner går til hans familie, og familiene til de andre ofrene i denne tragedien, skriver Morgan.

GULL: Midt i bildet feirer Vichai Srivaddhanaprabha Premier League-suksessen i 2015/16-sesongen som endte med seriegull. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Legende med det største hjertet

Storscorer i laget, Jamie Vardy, takker Srivaddhanaprabha for alt på Instagram.

– Sliter med å finne de riktige ordene. Men for meg er du en legende med det største hjertet. Sjelen av Leicester City Football Club, melder Vardy.

Liverpools store profil, Mohamed Salah, kaller det en trist dag for fotballen.

les også

Reuters: Leicester-eieren og datteren var om bord i helikopteret

– Mine tanker og bønner er med familiene og vennene til de som tragisk gikk bort, tvitrer Salah.

Manager i Leicester, Claude Puel, kaller det en tragedie for klubben.

– Jeg vil takke alle som bryr seg om meg. Jeg er forferdelig lei meg, men det går bra med meg, sier Puel ifølge Radio France.

PS! Ligacupkampen mot Southampton tirsdag er utsatt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder