RYKKET OPP: KFUM Oslo rykket opp fra nivå tre til Obos-ligaen. Her etter å ha scoret mot Molde i NM forrige sesong. Den kampen tapte de 1–2. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

KFUM sendte Åsane ned til PostNord-ligaen etter ellevill snuoperasjon

(Åsane - KFUM Oslo 1-3, 3-4 sammenlagt) Det så klappet og klart ut for ny Obos-liga-kontrakt til Mons Ivar Mjeldes Åsane, da de ledet 3–1 sammenlagt etter første omgang. Så kom snuoperasjonen som sendte dem ned til nivå tre.

  • Jens Friberg

Artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har rykket både opp og ned før. Men det er klart, når man rykker ned, skuffer man mange, mange flere enn seg selv. Men vi fikk kampen dit vi ville og hadde egentlig full kontroll, så jeg skulle ønske at vi hadde klart å holde unna, sier Åsane-trener Mjelde til Eurosport etter at nedrykket var et faktum.

At de i det hele tatt kom i den posisjonen, virket usannsynlig. Åsane hadde med seg en komfortabel 2–1-seier fra borteoppgjøret på Ekeberg, og KFUM Oslo, som slo Fredrikstad ut av den forrige kvalifiseringsrunden, hadde et blytungt utgangspunkt før returen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Enda mørkere så det ut da Magnus Bruun-Hansen, sønn av Roald, sendte hjemmelaget opp i ledelsen etter et drøyt kvarter. Dermed så det ut til at Åsane kom til å beholde sin plass i Obos-ligaen, med komfortabel margin.

les også

Kvalikfiasko for Høgmo og Fredrikstad

Gjestene hadde imidlertid andre planer. I løpet av et kvarter i andre omgang, scoret Lars Olden Larsen og Moses Dramwi Mawa hvert sitt mål, som sørger for at stillingen ble 3-3 sammenlagt.

Og etter 81 minutter ble snuoperasjonen fullbyrdet, da Stian Sortevik herjet i feltet i satte 3-1-målet i det lengste hjørnet. Hjemmelaget måtte score to for å beholde plassen, men det klarte de aldri.

– Jeg er tom for ord. Jeg er utrolig stolt av spillergruppa. Det å snu det på den måten ... for en prestasjon, sier «Kåffa»-trener Jørgen Isnes til Eurosport, og legger til at «i KFUM (Kristelig Forening for Unge Menn) har vi troen».

Åsane rykker ned til PostNord-ligaen og KFUM Oslo rykker opp til Obos-ligaen.

Og kanskje får vi en høyprofilert trenerduell mellom Mons Ivar Mjelde og Per Mathias Høgmo på nivå tre av norsk fotball neste sesong. Mjelde er imidlertid usikker på om han blir med heisen ned ett nivå, men sier han er positivt innstilt til å være med og snu skuta.

Mer om

  1. OBOS-ligaen
  2. Åsane
  3. KFUM Oslo
  4. Mons Ivar Mjelde

Flere artikler

  1. Huseklepp åpner opp om fremtiden – vil spille skjebnekamp med skade

  2. Viking og Mjøndalen rykket opp etter drama: - En vanvittig scoring

  3. Kvalikfiasko for Høgmo og Fredrikstad

  4. KFUM feiret 80 års-jubileum med seier – Aalesund stormer mot Eliteserien

  5. Slik spilles Obosligaen 2020 – runde for runde

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder