EN UTSTRAKT HÅND?: Ada Hegerberg jubler for å ha vunnet Gullballen. Kanskje blir det et møte med NFFs elitedirektør Lise Klaveness. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Lise Klaveness: – Ada Hegerberg har ønsket meg velkommen til møte

OSLO/PARIS (VG) Ada Hegerberg (23) sier hun fremdeles ikke vil spille for Norge, men skal være åpen for et møte med NFFs elitedirektør Lise Klaveness (37).

– Vi har hatt dialog siden EM i fjor via SMS, selv før jeg begynte i jobben her i NFF. Det var tidenes svakeste mesterskap og en ekstrem påkjenning for hele laget. Vi prøver å løse opp i konflikten, men jeg har ikke vært involvert i saken fra starten og er opptatt å ta et skritt om gangen med respekt for dem som er involvert, sier Klaveness, som startet i NFF i september etter å ha vært NRK-ekspert, til VG.

les også

Svensk kommentator hyller Hegerberg: – Glem det tullet!

VM i Frankrike neste sommer nærmer seg, men Hegerberg virker å være uaktuell til VM.

– Det er ikke mitt mandat å tenke på et VM-uttak. Det er det Martin Sjögren som styrer, sier Klaveness.

SJEFER: Lise Klaveness, elitedirektør i NFF, og Terje Svendsen, fotballpresident. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

Åpner for møte

I går fikk Hegerberg Gullballen etter en ny god sesong for Lyon. På det norske landslaget derimot ga hun seg etter EM-fiaskoen sommeren 2017. Spissen kritiserte også NFF kraftig.

– Hun har ønsket meg velkommen og jeg ønsker å dra til Ada med gode rammer for møtet. Jeg vil ikke først og fremst tenke på VM, men mer generelt for å gjenopprette tillit og dialog, og vi ønsker å finne ut hvor skoen trykker. Jeg vet at ting er veldig sammensatt og det involverer store følelser dette, sier Klaveness.

les også

Slik feiret Hegerberg i natt: – En helvetes skål

Den tidligere landslagsspilleren, som i sin tid selv ikke ville spille for landslaget en periode, forteller at kontakten deres er løpende.

– Etter at jeg startet i NFF har jeg opprettholdt kontakten med Ada og hun har gitt uttrykk for at hun ønsker å ha en generell dialog med oss. NFF er klare på at vi ønsker en slik dialog velkommen. Nå forsøker vi å finne tid for et slikt møte, sier Klaveness.

Hegerberg tok til tårene etter spørsmål om familien:

Dette sier Hegerberg

VG pratet med Hegerberg i Paris etter at hun fikk Gullballen mandag kveld. Hun er forberedt på spørsmål om Norge-fremtiden.

– Spørsmål kommer det til å dukke opp uansett. Beslutningen har stått der enten de (landslaget) vinner fotballkamper eller ikke, sier Lyon-spilleren.

les også

Det smålige sviket

Hun fikk også flere spørsmål av fransk presse om landslagsfremtiden.

–Jeg kommer ikke tilbake på landslaget. Avgjørelsen er tatt, den er fortsatt den samme. Jeg kommer til å følge med på VM likevel.

VM spilles i Frankrike med finale i Lyon – Hegerbergs hjemby.

Denne situasjonen fikk mange til å reagere:

– Utrolig synd

Landslagssjef Martin Sjögren har ikke gratulert Hegerberg personlig, melder NRK. De to skal ikke ha hatt kontakt på over ett år. Sjögren vil fortsatt ikke prøve å overtale Hegerberg til en retur.

– Det er utrolig synd at lille Norge har havnet i en sånn konflikt, men så lenge Martin Sjögren er trener vil nok ikke det endre seg. Men jeg er helt sikker på at Ada kommer til å spille for det norske landslaget igjen en dag, sier Solveig Gulbrandsen, tidligere landslagskaptein.

Fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Pål Bjerketvedt møtte Hegerberg i Frankrike etter avskjeden i 2017. Uten at det forandret noe. Hegerbergs kritikk gikk blant annet på kommunikasjon, planlegging og ledelse.

Her løfter Hegerberg Champions League-trofeet:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder