UNDER ETTERFORSKNING: Manchester City er under lupen etter flere avsløringer under det pågående arbeidet med datalekkasjen Football Leaks. Foto: Phil Noble / X01988

Starter etterforskning av Manchester City etter nye avsløringer

FIFA starter etterforskningen av Manchester City etter enda en avsløring i Football Leaks. Årsaken er avtalen Premier League-klubben har med danske FC Nordsjælland.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er den engelske avisen The Times som fredag kveld meldte at FIFA nå starter en etterforskning av den engelske storklubben.

Det skjer etter påstander om at klubben har brutt regler som forbyr tredjepart-eierskap av spillere gjennom deres avtale med den danske klubben FC Nordsjælland og koblingen til det afrikanske akademiet Right to Dream. Dette var noe FIFA forbød i 2015. The Times skriver at det har blitt sanksjonert mot flere klubber, inkludert Sevilla og FC Twente.

Etterforskningen settes i gang etter at en reportasje fra det pågående arbeidet med datalekkasjen Football Leaks ble publisert fredag.

Les hele reportasjen her, etter Politiken og VGs reportasjereise til Ghana, som ble publisert fredag: «Manchester Citys hemmelige Afrika-jakt»

les også

Med rett til å knuse drømmer

Saken handler om hvordan den engelske storklubben vurderer rundt 25 000 barn gjennom et fotballakademi for barn og ungdom i Ghana, og hvordan de i all hemmelighet har kunnet blokkere salg til andre klubber.

Gjennom partnerskapet med Right to Dream har klubben hatt en direktelinje til et akademi som henter barn ned i 10-årsalderen fra store deler av Vest-Afrika. Gjennom en avtale med FC Nordsjælland, som ble kjøpt opp av det afrikanske akademiet for to år siden, har nå den danske klubben førsteretten på spillere fra akademiet når de har fylt 18 år.

En avtale som VG og Politiken har sett og omtalte fredag, sier også at Manchester City skal ha 25 prosent av et eventuelt salg av Right to Dream-spillere fra FC Nordsjælland.

I en avtale fra 2016, sikret Premier League-giganten seg også retten til å hente enhver FC Nordsjælland-spiller med bakgrunn fra Right to Dream inntil han er 21 år gammel.

les også

Neymar kostet 2,36 mrd - får 42 mill. i året for «god oppførsel»

Da EIC-nettverket, som Politiken og VG er en del av, konfronterte FIFA med bindingene mellom Rights to Dream og Manchester City gjorde de det klart at de ikke var kjent med noen kontrakt mellom partene. De svarte at de skulle se nærmere på det dersom de ble forelagt informasjon.

les også

PSG sorterte spillere etter hudfarge

Manchester City er blant klubbene som har vært i fokus under det pågående arbeidet med Football Leaks. Det er tidligere avslørt hvordan klubben, i likhet med PSG, blåste opp egne sponsoravtaler for å omgå UEFAs regler mot økonomisk doping, såkalt «financial fair play».

Se hvordan de gjorde det: Slik lurte City og PSG fotballverden

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder