VINNER: Ada Hegerberg feirer Champions League-seieren. Foto: Bjørn S. Delebekk

Ada Hegerberg er nominert til Gullballen

Regjerende Gullballen-vinner Ada Hegerberg (24) er nok en gang nominert til den prestisjetunge utmerkelsen, året etter at hun ble den første kvinnelige vinneren av Ballon d’Or-troféet.

Ada Hegerberg er blant de 20 kvinnene som er nominert til Gullballen i regi av France Football. Selve prisen skal stemmes frem av utvalgte journalister fra verden rundt. 24-åringen har imponert stort denne sesongen, der hun har fortsatt å sette nye rekorder.

Hun scoret hat trick mot Barcelona i Champions League-finalen i mai, rundet 200 mål for Lyon i starten av september og tangerte scoringsrekorden til Anja Mittag i Champions League for en knapp uke siden.

– Det er en stor bragd for meg, og en stor takk til alle lagkamerater som har vært med og ledet meg opp til dette store øyeblikket, sa Hegerberg til VG etter scoringene som gjorde henne historisk:

Nå kjemper hun nok en gang om troféet hun var meget stolt av å vinne i fjor.

– Det er fantastisk. Jeg har ikke ord. Det er utrolig. Det er et stort øyeblikk for meg, sa Ada Hegerberg, som mottok prisen av den tidligere franske fotballspilleren David Ginola.

Tidligere i høst hadde FIFA sin kåring av fjorårssesongens beste spiller. Da fikk Hegerberg ingen stemmer fra norsk hold. Da stemte blant annet landslagstreneren for det norske kvinnelandslaget, Martin Sjögren til amerikanske Megan Rapinoe, med Lucy Bronze (Lyon) og Caroline Graham Hansen (Barcelona) på de neste plassene.

les også

Historisk Hegerberg tangerte målrekord i Champions League: – En stor bragd for meg

Blant de andre som er nominerte finner man lagvenninen Dszenifer Maroszan (Tyskland), danske Pernille Harder og VMs mest fremtredende – på og utenfor banen – Megan Rapinoe. Hele seks av hennes medspillere i Lyon er på nominasjonslisten (se faktaboks).

På herresiden preges listen av Liverpool- og Ajax-spillere, samt en del gjenganere som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som har vunnet prisen fem ganger hver. Virgil van Dijk som tidligere i år vant FIFAs kåring er også på den 30 mann lange listen.

Listen av herrespillere som er nominert:

Sadio Mané , Sergio Agüero, Frenkie de Jong, Hugo Lloris, Dusan Tadic, Kylian Mbappé, Trent Alexander-Arnold, Donny van de Beek, Pierre-Emerick Aubameyang, Marc-André ter Stegen, Alisson, Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligt, Karim Benzema, Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk, Bernardo Silva, Heung-min Son, Robert Lewandowski, Roberto Firmino, Mohammed Salah, Eden Hazard, Marquinhos, Raheem Sterling, João Felix, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne, Kalidou Koulibaly, Antoine Griezmann og Lionel Messi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder