Bamba senket gamle lagkamerater

BERGEN (VG) (Brann – Kristiansund 2–1) Daouda Bamba startet sin første kamp for sesongen og trengte bare tre minutter for å tegne seg på scoringslisten mot sin gamle klubb.

Mathias Fløtaker

Etter overgangen fra Kristiansund verdt åtte millioner kroner i fjor sommer, har det ikke løsnet skikkelig for spissen i den røde drakten. Onsdag la han i hvert fall inn en god søknad om mer spilletid hos Lars Arne Nilsen.

– Lars Arne sa jeg skulle ta det med ro og ikke være stresset over at jeg ikke startet de to første kampene. Da jeg kom til stadion i dag, møtte jeg ham med et stort smil og tenkte at jeg fikk starte. Det var deilig med seier og scoring, sa Bamba til et samlet pressekorps etter 2–1-seieren.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

For Brann-supporterne hadde knapt funnet setene før samspillet mellom Veton Berisha og Bamba skulle vise seg effektivt. En nydelig pasning fra nysignering Berisha fant spissmakkeren foran mål. 24-åringen iskald da han prikket innsiden av stolpen bak Sean McDermott.

Spissen feiret med å putte én finger i hvert øre – kanskje som et svar til kritikken han har fått siden overgangen i fjor.

Christian Eggen Rismark økte ledelsen til 2–0 i annenomgang, før Sondre Sørli reduserte med kvarteret igjen å spille. Flere mål ble det ikke og Brann kunne dermed feire årets første seier.

– Jeg synes det er en kamp som bølger frem og tilbake. Vi har flere muligheter til å utligne, men Brann er litt bedre i begge sekstenmeterne. Vi kan ta med oss masse positivt fra en tøff bortearena mot et lag som er tippet helt i toppen, sa KBK-trener, Christian Michelsen til VG etter kampslutt.

les også

Molde-marerittet fortsetter for VIF

Bortelaget yppet seg

Brann tok umiddelbart kommando på oppgjøret i Bergen. Lars Arne Nilsen gjorde hele fem bytter fra laget som spilte uavgjort på Strømsgodset, og la om til en 3–5–2-formasjon. Det ga umiddelbart avkastning i form av Bambas 1–0-scoring.

– Det er enkelt å spille med gode spillere. Veton har spilt i utlandet og kan lære meg mye. Vi er gode venner som hele tiden pusher hverandre. Samarbeidet virker å fungere godt, sa en smørblid Bamba.

Etter målet spilte derimot Kristiansund seg gradvis inn i oppgjøret. Særlig bortelagets høyreside med Bent Sørmo og Bendik Bye skapte trøbbel for Brann. Både Liridon Kalludra og Aliou Coly fikk gunstig muligheter til å utligne, men sviktet i avslutningsøyeblikket.

LES OGSÅ: MOT FULLE TRIBUNER PÅ MARIENLYST UNDER «ÆLV CLASSICO»

Samtidig åpnet KBK-presset for store kontringsrom. Veton Berisha var et konstant aktivum på spissplass, men bergenserne manglet den nødvendige presisjon på siste tredel.

– Det var helt sykt mye rom før pause. Dersom vi hadde vært litt mer presise er jeg sikker på at vi kunne scoret et par til. Jeg er uansett fornøyd med både egen og lagets prestasjon, fortalte Berisha til VG i mixed sone.

Spennende annenomgang

Etter en rufsete defensiv førsteomgang, var det Brann-lag som lignet mer seg selv etter pause. Avstandene var kortere og rommet bak Grøgaard var tettet, hvilket skapte problemer for et Kristiansund-lag med flere tunge skadefravær offensivt.

Kvarteret ut i omgangen kom også 2–0-scoringen. En glimrende corner fra Petter Strand fant hodet på Christian Eggen Rismark, som enkelt kunne ekspedere ballen i mål fra kort avstand.

Kristiansund ga seg imidlertid ikke. Med et kvarter igjen å spille var innbytter Kristoffer Hoven råsterk da han headet ballen i tverrliggeren og ned på strek. På returen var Sondre Sørli oppmerksom og kantspilleren fikk en enkel jobb med å banke ballen i det åpne målet.

Nærmere kom aldri bortelaget og Brann sikret sesongens første trepoenger - og sprang forbi Kristiansund på tabellen i samme slengen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder