Ranheim gikk bananas mot Viking: - Resultatet lyver

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-Viking 5–2) I sitt første seriemøte noen gang, leverte bunnlaget Ranheim og topplaget Viking en tidlig kandidat til «årets eliteseriekamp». I hovedrollen: Øyvind Storflor.

 • Erik Eikebrokk

Artikkelen er over ett år gammel

– Vi må gjerne vinne 5-2, men resultater lyver. Vi har spilt mye bedre kamper enn dette og tapt, men vi er sterke i avgjørende faser og har litt marginer med oss - endelig, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG etter årets første Ranheim-seier.

Først var evigunge Storflor nest sist på ballen da Ranheim-kaptein Mads Reginiussen headet inn ledermålet etter ti minutter. Så ble Storflor matchvinner da han krøllet ballen over muren og i mål, fra 16,5 meter.

– På frispark derfra er Øyvind helt fenomenal, sier Maalen.

– Og med scoring og målgivende venter ny kontrakt?

– Vi tar ett år om gangen, men han er en veldig smart spiller og er på banen for å gjøre matchavgjørende ting; som han gjør to ganger. Og det trenger han vi, helt til ungguttene her greier å gjøre lignende ting oftere.

Kapteinens første for året

Nyopprykkede Viking har fått noe av den samme gode starten på sesongen som Ranheim hadde som nyopprykket i 2018. Med tre seire på de fire første kampene, var det siddisene som var ørsmå favoritter mot bunnplasserte seiersløse trøndere.

Begge Ranheims to mål denne sesongen er scoret av midtbanespillere. Etter ti minutter av kampen vant høyreback Jørgen Øveraas igjen ballen høyt i banen. På utsiden overlappet evigunge Øyvind Storflor. Innlegget mot bakerste var perfekt.

Der ventet kaptein Mads Reginiussen, som sendte trønderne i føringen med sitt første mål for sesongen.

VG Live Ranheim v Viking minutt for minutt

Utligning

I strålende sommervær på Ranheimsfjæra, var det en jevn første omgang mellom de to lagene som bølget fra én side til den andre. Ranheim-keeper Even Barli skal ha noe av æren for at Viking ikke scoret i første omgang.

Men det meste av æren skal tilfalle mangelfulle avslutninger fra bortelaget. Både Tommy Høiland, Zlatko Tripic og innbytter Tord Salte hadde store muligheter til å utligne.

Om første omgang var underholdende, var det ingenting sammenlignet med andre omgang.

Etter seks minutter fant Høiland rom bak Ranheim-forsvaret. Pasningen inn foran mål gjorde jobben enkel for Ylldren Ibrahimaj, som bredsidet inn utligningen fra en halvmeter.

Viking hadde svart. Et par minutter etter var det status quo.

Innbytter-tabbe

Innbytter Tord Salte fikk en dårlig touch på ballen, og Ranheim-kaptein Mads Reginiussen så sitt snitt til å snappe ballen. Bakfra kom Ola Solbakken, og pasningen var perfekt. Alene med keeper Austbø bredsidet Solbakken inn sin første eliteseriescoring

Men topplaget Viking hadde ingen planer om å gi seg. Helt ut av det blå fikk bortelaget straffespark etter at Ranheim-keeper Even Barli bommet på ballen i en duell med Kristian Thorstvedt.

I stedet traff han Viking-spilleren. Dommer Rohit Saggi blåste straffe. Tommy Høiland banket ballen i mål.

«Den evigunge»

På dette tidspunktet styrte Viking kampen, men nok en gang førte det til scoring motsatt vei. Reginiussen og Solbakken kombinerte fint på venstre, før førstnevnte fikk frispark nesten på 16-meterstreken.

Perfekt posisjon for en evigung eliteserielegende.

Øyvind Storflor stilte seg opp, tok seg god tid, og krøllet ballen over muren og i mål.

På overtid, da Viking kastet alle mann i angrep, fikk Michael Karlsen muligheten fra midtbanen. Med keeper på halvdistanse sendte Karlsen ballen i tomt mål.

Da Solbakken bredsidet inn sitt andre for dagen, var hjemmefansen allerede i himmelen.

Flere artikler

 1. «Årets mål»-kandidat fra Karlsen: – Kommer garantert til å prøve igjen

 2. Nå har Ranheim tapt seks på rad: – De enkle pasningene renner utover kaikanten

 3. Molde på tabelltopp etter «Lekestue»: – Jeg er fôle fornøyd

 4. Brann pepet ut etter hjemmetap for Ranheim

 5. Nå drømmer Ranheim om å redde plassen på Lerkendal

Fra andre aviser

 1. Ranheim åpnet seierskontoen i målfest mot Viking

  Aftenposten
 2. Ranheim med årets første seier: Målfest da Viking ble slått

  Aftenposten
 3. Viking raknet, slapp inn fem og tapte

  Aftenposten
 4. Ranheim med årets første seier: Målfest da Viking ble slått

  Fædrelandsvennen
 5. Viking raknet, slapp inn fem og tapte

  Bergens Tidende
 6. Viking raknet, slapp inn fem og tapte

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder