NEDTUR: Stig Inge Bjørnebye med en trøstende hånd til Alexander Søderlund etter Rosenborgs cup-exit mot Aalesund i juni. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Dette sier Bjørnebyes kontrakt om sluttpakke

I Stig Inge Bjørnebyes (49) Rosenborg-kontrakt står det svart på hvitt hvordan et brudd skal løses økonomisk. 49-åringen kan ha fått med seg en sluttpakke på én årslønn.

– Da jeg signerte kontrakten med Rosenborg sto alle mulige utganger i den kontrakten. Den diskusjonen brukte vi 30 sekunder på, og det er et personlig forhold mellom meg og klubben, svarte Bjørnebye da han fikk spørsmål om sluttpakke på torsdagens pressekonferanse på Lerkendal.

I Bjørnebyes kontrakt står det både at han kan fratre umiddelbart ved å betale én årslønn til Rosenborg, og at Rosenborg kan si opp Bjørnebye umiddelbart ved å betale én årslønn til Bjørnebye. Det første hadde kun vært sannsynlig om Bjørnebye hadde blitt hentet av en ny klubb umiddelbart.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I pressemeldingen heter det at «klubben og Stig Inge er enige om at det er lite hensiktsmessig å jobbe «på oppsigelse» i en slik funksjon. Han slutter derfor på dagen».

Millionlønn

Den enigheten kom partene frem til etter at Bjørnebye hadde meddelt styret i Rosenborg at han ikke ønsket en ny periode som sportslig leder i klubben, ifølge meldingen.

– Hvem er det formelt som har avsluttet arbeidsforholdet?

– Jeg har ikke lyst å kommentere noe rundt avtalen, sier RBKs sportslige leder Tove Moe Dyrhaug til VG.

VG har innsikt i hva som står i Bjørnebyes midlertidige kontrakt, en avtale som gjaldt fra mars 2015 til mars 2021, men som nå opphører med umiddelbar virkning.

Bjørnebyes mulige utganger:

  • Bjørnebye hadde selv mulighet til å si opp avtalen med tre måneders varsel, uten kompensasjon.
  • Bjørnebye kunne også fratre umiddelbart (uten oppsigelsestid) mot å utbetale et beløp tilsvarende ett års lønn til Rosenborg.
  • Bjørnebye kunne vederlagsfritt si opp avtalen med én måneds varsel hvis Rosenborg ikke overholdt sine plikter.

Slik forklarer han sin egen avgang:

Rosenborgs mulige utganger:

  • Rosenborg kunne si opp med umiddelbar virkning mot å utbetale et sluttvederlag på ett års lønn.
  • Rosenborg kunne si opp avtalen med én måneds varsel hvis klubbens økonomi sviktet vesentlige i forhold til realistisk oppsatt budsjett.
  • Rosenborg kunne avskjedige Bjørnebye med øyeblikkelig virkning dersom han for eksempel misligholdt sine forpliktelser vesentlig eller ved sin opptreden satte klubben i miskreditt.

Bjørnebye ønsker ikke å kommentere om han fikk med seg sluttpakke fra RBK. Han har hatt en skattbar inntekt på rundt 1,7 millioner kroner tre av de fire siste årene, ifølge skattelistene. I 2017 hadde han skattbar inntekt på 2,2 millioner kroner.

Han opplyste på pressekonferansen at han slutter helt frivillig, og han beskriver det hele som en konfliktfri og udramatisk prosess. Bjørnebye fortalte at han ga Rosenborg beskjed om valget sitt i forrige uke.

– Jeg hadde ikke rett motivasjon. Jeg hadde ingen tanke om å fortsette etter at kontrakten min gikk ut, sier 49-åringen.

les også

Stig Inge Bjørnebye slutter på dagen: – Jeg hadde ingen tanke om å fortsette

RBK kom med denne forklaring da nyheten ble sluppet i en pressemelding torsdag morgen:

«Stig Inge Bjørnebye har meddelt styret i Rosenborg at han ikke ønsker en ny periode som sportslig leder i klubben. Kontrakten hans løper til mars 2021, men klubben og Stig Inge er enige om at det er lite hensiktsmessig å jobbe «på oppsigelse» i en slik funksjon. Han slutter derfor på dagen», heter det i meldingen»

les også

NFF med ulike krav til Haaland og Ødegaard

– Jeg har hatt samtaler med mine ledere om min kontrakt, som går ut i mars 2021. Og meddelt at det ikke aktuelt for meg å diskutere noen forlengelse eller å fortsette etter det, sier Bjørnebye.

– Utfallet av samtalene var slik jeg hadde tenkt det skulle bli. Det var uaktuelt for meg og uaktuelt for RBK å ha en sportslig leder på oppsigelse.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder