Kjempebrøler hindret Solskjær-opptur mot Arsenal: – Et dårlig mål å gi bort

MANCHESTER (VG) (Manchester United – Arsenal 1–1) En presset Ole Gunnar Solskjær (46) gamblet med Axel Tuanzebe (21) fra start i en uvant posisjon i nøkkelkampen mot Arsenal. Det straffet seg.

Den unge forsvarsspilleren, som vanligvis er midtstopper og ikke hadde startet en Premier League-kamp siden mai 2017, startet som venstreback og forærte Arsenal utligningen under et intenst oppgjør mellom to rivaler på Old Trafford.

– Det er et dårlig mål å gi bort, men noen ganger slår du de pasningene, sier Solskjær til Sky Sports.

En fryktelig feilpasning av Tuanzebe – etter en ellers prikkfri kamp av unggutten – havnet i bena til Arsenals stortalent Bukayo Saka (18), som spilte igjennom Pierre-Emerick Aubameyang alene foran keeper. Linjedommeren var raskt oppe med flagget, så de fleste trodde at Arsenal-spissen var i klar offside da han chippet ballen over David de Gea og i mål.

les også

Dette er Solskjærs store hodepine: – Vi er ikke fornøyd

Forrige sesong hadde United sluppet med skrekken, men videobildene viste at Aubameyang ikke var i nærheten av offside, og VAR avverget en kjempetabbe av linjedommeren.

Det virket Solskjær lite fornøyd med langs sidelinjen. Nordmannen så ut til å forklare fjerdedommeren at flagget var oppe i god tid før ballen gikk i mål, og at spillerne hans dermed ikke var fullt konsentrerte i scoringsøyeblikket.

– Vi må være mer kliniske rundt begge mål. Vi vil definitivt lære av dette, sier Solskjær, som ikke kritiserte dommeravgjørelsen.

– Jeg var sikker på at jeg ikke var i offside. Jeg var overrasket over at dommeren blåste. Jeg prøver alltid å score selv om dommeren blåser. Jeg hørte tilskuerne rope at det var offside, men det var mål, så jeg er glad, sier Aubameyang til Sky Sports.

Lenge bar nøkkelkampen på Old Trafford lite preg av å være en toppkamp. Frem til slutten av første omgang besto den i all hovedsak av mange feilpasninger, bortkastede muligheter, harde taklinger og mange gule kort.

Solskjær virket langt fra fornøyd med det han så av spillerne sine. Nordmannen var uvanlig aktiv langs sidelinjen, der han gestikulerte med store armbevegelser og ropte til spillerne sine.

I minuttene før hvilen tok kampen seg riktignok opp mange hakk: David de Gea hindret Arsenal-ledelse med en imponerende dobbeltredning etter avslutninger av Saka og Mattéo Guendouzi – og så leverte Manchester United en kontring som kunne minne om noe av det de viste under de første kampene med Solskjær som manager.

Etter at nærmest hele laget hadde fosset i angrep, slo Daniel James et litt for langt innlegg som Marcus Rashford måtte hente igjen på venstrekanten. Spissen slo deretter ballen ut i returrommet, der McTominay tok den imot og banket den opp i nettaket.

Old Trafford brøt ut i det kraftigste jubelbrølet siden 4–0-seieren over Chelsea i serieåpningen, og Solskjær og hans menn kunne gå i garderoben med ledelse.

Etter at lagene kom ut igjen på banen etter pause, tydet mye på at det var Unai Emery som hadde trykket på de riktige knappene i garderoben: Arsenal tok fullstendig over initiativet i kampen, de begynte å skape sjanser og ble mer aggressive i presset. Det lønte seg da utligningen kom ved Aubameyang etter en time.

les også

Solskjær om overskriftene: – Barna mine spør hva det er for noe

På tampen var det United som presset på for vinnermålet, og Rashford var svært nær å lykkes med et knallhardt frispark på overtid, men det endte med ett poeng til de to lagene, som nå har like mange poeng som Liverpool i Premier League denne sesongen … til sammen.

UTLIGNET: Her setter Pierre-Emerick Aubameyang ballen i mål. Linjemannen hadde allerede vært oppe med flagget, slik Ashley Young signaliserer til høyre. Men etter VAR-vurdering ble scoringen godkjent likevel. Foto: Simon Stacpoole/ Offside

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder