UTESTENGT: Milan-spissene Suso og Krzysztof Piatek får ikke spille i Europa neste år. Her fra hjemmekamp på San SIro i mai i år.

UTESTENGT: Milan-spissene Suso og Krzysztof Piatek får ikke spille i Europa neste år. Her fra hjemmekamp på San SIro i mai i år. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

CAS-avgjørelse: AC Milan kastet ut av Europa League

Milan får ikke delta i den kommende sesongen Europa League på grunn av brudd på UEFAs finansielle fair play-regler.

Det kommer fram i en avtale mellom Idrettens voldgiftsdomstol (CAS) og storklubben.

Milan ble i utgangspunktet utestengt av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for to sesonger fra og med 2018, men valgte å anke denne avgjørelsen til CAS.

Nå har den italienske klubben og CAS blitt enige om ett års utestengelse.

– Dette er ikke altfor overraskende. Det ble nevnt som en mulig løsning tidligere denne våren å inngå et kompromiss der Milan sa fra seg Europa League-plassen sin, sier Even Braastad til VG.

Braastad kommenterer italiensk fotball på strømmetjeneste Strive.

les også

Slik havnet giganten Milan i pengekrise

Pluss content

Satset for hardt

Bruddene på de finansielle fair play-reglene skjedde i perioden 2015–2018. Reglene er lagt opp slik at en klubbs pengebruk over tid må stå i forhold til klubbens inntekter. Braastad forteller at AC Milan har brukt mye penger med håp om at det skal resultere i Champions League-plass og de tilhørende inntektene.

– Særlig brukte de ekstremt mye penger sommeren for to år siden. Når de da ikke har klart å få sportslige resultater som sørger for inntekter, har det endt med dette.

Serie A-kommentatoren tror det at det «kun» er Europa League klubben må trekke seg fra var avgjørende for at de inngikk en avtale.

– Hadde det vært en Champions League-plass de måtte gi opp, tror jeg ordlyden i avtalen ville vært noe annet enn at CAS og Milan har «nådd enighet».

Roma tar AC Milans plass i Europa League neste år, mens Torino tar Romas plass i kvalifiseringen til turneringen.

PS! I samarbeid med Strive ser du 2 kamper fra storturneringen ICC på VG+ i sommer. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder