LIVET SMILER: Magnus Wolff Eikrem slapper av etter trening på Aker stadion, etter to seirer i sesong-åpningen. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Fryktet for karrieren etter diabetesdiagnose – da fikk Eikrem besøk av Ferguson på sykehuset

MOLDE (VG) Da Magnus Wolff Eikrem (den gang 16 år) lå på sykehuset i Manchester, med diagnosen «diabetes», fryktet han at fotball-karrieren var over. Da dukket Manchester Uniteds mektige manager, Alex Ferguson, opp ...

 • Knut Espen Svegaarden
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

– Jeg lå der. Var livredd for at det allerede var slutt. Inn kom Ferguson. Han beroliget meg. Det betydde mye for meg der jeg lå og tenkte negative tanker, sier Magnus Wolff Eikrem - nå 29 år gammel.

At A-lags-manageren, selveste Alex Ferguson, valgte å komme på sykehuset på nyåret i 2007, hadde betydning for en 16 år gammel gutt som elsket fotball, og som hadde startet på en karrière i Manchester Uniteds akademi.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Jeg husker han sa «du kan spille fotball igjen, ta det helt med ro», og fortalte om Tottenham-spiller Gary Mabbutt, blant annet, som var en toppspiller som hadde levd lenge med diagnosen. Det hjalp veldig på tankene sine, forteller Wolff Eikrem der vi sitter på Aker stadion og prater om fotball, sykdom - og livet som toppspiller med en diagnose.

Magnus Wolff Eikrem har diabetes, type 1. Det er ingen hemmelighet, men det er mange som ikke vet hvordan han lever med sykdommen.

I galleriet under kan du se noen av fotograf Bjørn S. Delebekks bilder av Magnus Wolff Eikrem den siste tiden:

Nektet å dra på sykehus

Wolff Eikrem var en del av Manchester Uniteds akademi fra han fylte 16 år, 8. august 2006. I desember 2006 hadde han fått fri til å reise hjem. Han kjente seg konstant tørst, noe var galt. Han fikk klare beskjed: «Du må dra på sykehuset». Men 16-åringen nektet.

Det var først da han kom tilbake til Manchester at han skjønte at han måtte få undersøkt hva dette var for noe. Han måtte konstant på do, det var noe som ikke stemte.

– Jeg fikk høre at dette kunne ligne på diabetes, så jeg ble sendt til sykehuset for å finne ut av det. Og der ble det konstatert: Blodsukkeret var altfor høyt, det var diabetes, sier Wolff Eikrem.

les også

Stor guide til Fantasy Eliteserien: Disse spillerne må du ha

Pluss content

Han forteller at det gikk «seks-syv måneder» før han kunne trene igjen. Men med Fergusons ord i øret, og etter at han leste seg opp på sykdommen, samt fikk rett veiledning, så gikk Wolff Eikrem på igjen med godt mot.

– I starten var jeg livredd, redd for å få føling med dette På banen. Men det gikk bra, sier Molde-strategen.

Diabetes har ført til at Magnus Wolff Eikrem har lagt om kostholdet totalt, han må ta vare på kroppen på en helt annen måte.

– Jeg spiste alt mulig. Det måtte jeg gjøre noe med, legge om. Og jo mer jeg trener, jo bedre blir blodsukkeret, forteller Eikrem.

Måler hele tiden

Han måler blodsukkeret før hver trening og kamp, i pausen på kamper. Sprøyter har han med selv, hvis han trenger insulin. På bortekamper har han med ekstra mat, kjeks, andre ting.

– De tingene jeg gjør tar ikke lang tid. Under fem minutter på alt sammen. Det er ikke noe problem, men det må gjøres. Det blir rutine, en vane. Og det er svært viktig. Det hender at blodsukkeret er for høyt i pausen, for eksempel, og jeg må ta en sprøyte da, eller det er for lavt og jeg må spise noe, sier Magnus Wolff Eikrem.

Han har snart hatt sykdommen halve livet, og han lever godt med det. Han vil ikke bruke det som noen grunn for at han ikke har fått enda mer ut av fotball-karrieren. I stedet koser han seg med fotballen i Molde.

les også

VG kårer eliteseriens beste sentrale midtbanespillerne

Pluss content

– Til en viss grad er jeg enig i at jeg burde fått enda mer ut av karrieren. Men jeg har vunnet fem ligatitler. Og etter at jeg kom hjem igjen siste gangen, er det nok den beste fotballen jeg har spilt i karrieren, sier Wolff Eikrem - som elsker den litt skreddersydde rollen Molde og trenerteamet har skapt for ham: En slags fri mann, som spiller der han føler for det.

– De fleste drømmer vel om å ha en spesiell posisjon i et lag, en fri rolle. Jeg er takknemlig for at jeg får ha det. Og det er min beste posisjon, sier Magnus Wolff Eikrem - som tidvis briljerte mot Rosenborg.

– Jeg syns vi har et ekstremt bra lag, en bra gjeng, her i Molde nå. Vi har truffet på spillerkjøp, vi har gjort flere stjerne-signeringer, og vi har fylt på med mange, gode, unge spillere. Jeg føler at alle som kommer hit utvikler seg og blir bedre. Vi blir stadig bedre, alle mann. Det eneste faremomentet er oss selv, mener Magnus Wolff Eikrem.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Rettelse: I den første utgaven av denne artikkelen, stod det at Eikrem tok insulinsprøyte når «blodsukkeret er for lavt i pausen». Dette skyldes en forveksling og ble onsdag 24.06 klokken 11.39 endret til «når blodsukkeret er for høyt i pausen».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Magnus Wolff Eikrem
 4. Rettet

Flere artikler

 1. Moldes fotballhjerne hyllet som «noe helt spesielt»: – Jeg er ganske krevende

 2. Kastrati refser Eikrem: – Pusekatt

 3. Moldes comeback-stjerne ga Horneland mer hodebry

 4. Effektive Molde tok ny storseier: – Veldig godt gjennomført bortekamp

 5. Pluss content

  Stoffskiftesykdom: – Jeg mistet mye hår og følte meg konstant trøtt

Fra andre aviser

 1. Tapte mot gullrivalen: Dette sier Molde-spillerne om nedturen

  Aftenposten
 2. «Det siste Solskjær trenger nå, er lystgass»

  Aftenposten
 3. Molde pangåpnet tross debutantens elleville scoring

  Aftenposten
 4. Molde pangåpnet tross debutantens elleville scoring

  Bergens Tidende
 5. Molde-treneren om det overraskende tapet: – En liten vekker

  Aftenposten
 6. Gauseth om Molde-kompisen: – Irriterende og provoserende

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no