Godset lar seg ikke stresse i trener-jakten

(Strømsgodset-Tromsø 3–1) Strømsgodset stresser ikke. Interessen er stor for hovedtrener-jobben, som står ledig. Men etter det VG forstår så føler Godset at de har god tid - og seieren over Tromsø ga dem enda bedre tid.

Mål av Yacouba Sylla, Martin Rønning Ovenstad og innbytter Johan Hove, sørget for en viktig seier for Strømsgodset på «Gamle kunstgress» - som nå er brukt for siste gang. Det skal legges nytt dekke på Marienlyst i den pausen som kommer i Eliteserien etter neste helg.

Det er også grunnen til at Strømsgodset føler at de har tid, etter det VG forstår.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Håkon Wibe-Lund leder laget, SIF vant mot Tromsø, og Drammens-klubben kommer ikke til å gjøre noe på trenersiden før pausen kommer. Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg forrige uke på grunn av helsen.

Strømsgodset-treneren trekker seg: – Helsen kommer først

Men om det blir Wibe-Lund eller en annen, så har vedkommende en viktig jobb: Gjenvinne Marienlyst som klubbens festning. Det er bare å se hva som har skjedd siden 2018:

* Fra 2009–2017 (ni sesonger) hadde Godset et snitt på 2,3 poeng pr kamp. Det var hovedgrunnen til seriegull (2013) og flere gode plasseringer i serien.

* I 2018 og hittil i 2019 har poengsnittet på hjemmebane sunket til 1,3 - en enorm forskjell (et poeng pr kamp i snitt).

Ex-trener Bjørn Petter Ingebretsen innrømmet også, før sesongen, at de hadde en stor jobb med å gjøre Marienlyst til et fort igjen.

Søndag mot Tromsø var et skritt i riktig retning, i hvert fall poengmessig. Spillemessig var det ikke så mye å rope hurra for, og Godset gikk tomme for krefter i 2. omgang.

To mann som mange, av forskjellige årsaker, hadde gitt opp i Strømsgodset, ble avgjørende da tre poeng endelig ble igjen i Drammen. Martin Rønning Ovenstad (25) ble helten.

Stian Ringstad, mye reserve siden han ble hentet til Godset før 2017-sesongen, kom på et flott raid tre minutter etter pause. Ringstad kjørte nærmest slalåm inne i Tromsøs felt, kom seg til dødlinjen - og fikk lagt ballen tilbake. Der sto den hjemvendte sønn, Martin Rønning Ovenstad, snublet nesten, men rakk å sette ballen i krysset.

VG-lupen 2019: Strømsgodset

Stor jubel på Marienlyst, som ikke har vært bortskjemt med seirer denne sesongen, snarere tvert imot. Martin Rønning Ovenstad var stortalentet som kanskje «druknet» litt mellom Martin Ødegaard og Iver Fossum, forlot Godset i 2017 for å spille i Østerrike.

– Nesten ikke mulig å beskrive hvor deilig det var, både for meg og klubben, sier Martin Rønning Ovenstad til Eurosport.

Han hadde ikke scoret for Godset siden 2016, da han klinket ballen i mål mot Tromsø. Men det holdt hardt. Tromsø var klart best etter pause, hadde ballen mye og ofte, og det ville ikke vært verken overraskende eller ufortjent med en utligning.

– Jeg har spilt for lite fotball de siste årene. Og det er ikke gøy. Derfor var dette ekstremt deilig, sier Rønning Ovenstad.

Trener Simo Valakari trodde på poeng, etter at Kent Are Antonsen var sist på en Morten Gamst Pedersen-corner etter 23 minutter. Men Yacouba Sylla utlignet på en kanon av et skudd, bare to minutter etter Antonsen-goalen.

Pause: 1–1, ganske rettferdig etter spill og sjanser. Godset jobbet godt, stykket opp TIL-spillet. Og da ledermålet til Rønning Ovenstad kom tidlig i 2. omgang, ble det stort sett en kamp for å forsvare ledelsen for Strømsgodset, som gikk tomme for krefter, det var ikke vanskelig å se.

Godset-Pedersen kalt inn på teppet

Strømsgodset holdt unna og kunne innkassere sin - bare - andre seier for sesongen. Og da Tromsø sendte alle mann i angrep, i jakten på utligningen, fikk Godset en stor mulighet. På det fjerde forsøket gikk ballen i mål, ved innbytter Johan Hove.

Tromsø beholder dermed plassen nederst på tabellen. Spillemessig gjøres det mye bra, men det hjelper lite når poengene uteblir, Runar Espejord virker helt ute av form og sjansene misbrukes gang på gang.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder