SKILLER LAG: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) får ikke med seg midtbanespilleren Ander Herrera, her under forrige hjemmekamp mot Chelsea, i Manchester United neste sesong. Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

United bekrefter: Ander Herrera forlater klubben

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) mister en av sine viktigste midtbanespillere i sommer.

Manchester United bekrefter lørdag formiddag at Ander Herrera (29) forlater klubben når kontrakten hans går ut i sommer.

– Jeg kommer til å huske hver eneste av de nesten 200 kampene jeg har spilt i denne drakten. Det har vært en sann ære å spille for Englands beste klubb. Takk for disse fem fantastiske årene, sier Herrera i en video publisert på klubbens Twitter-konto.

les også

Slik vil Solskjær handle i sommer: – Å kjempe om tittelen neste sesong vil være mirakuløst

Spanjolen ble kåret til årets spiller i Manchester United i 2016/17-sesongen og har vært en av Solskjærs mest betrodde spillere siden nordmannen tok over klubben i desember.

Statistikken med og uten Herrera siden Solskjærs ankomst er talende for hans viktighet: Manchester United har ikke tapt en eneste av de ti seriekampene med midtbanespilleren fra start (8–1–1), mens det kun har blitt fire seirer på de ti Premier League-kampene uten ham (4–2–4).

Britiske og franske medier har i lengre tid hevdet at Herrera nærmer seg en kontrakt med den franske storklubben PSG.

les også

Herrera irritert etter Solskjær-spørsmål: – Hvis jeg sier noe, så lager alle en stor sak

Herrera har spilt 191 kamper for Manchester United og vært med på å vinne tre titler: FA-cupen, ligacupen og Europa League.

Ole Gunnar Solskjær er ikke sikker på at midtbanespilleren får en siste opptreden for klubben i søndagens sesongavslutning hjemme mot Cardiff.

– Det kan hende Ander spiller, jeg vet ikke ennå. Vi har ikke tatt ut laget ennå, sa nordmannen på fredagens pressekonferanse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder