Vilhjalmsson-hat trick i åttemålskamp mot LSK – sikter mot medalje

VALLE (VG) (Vålerenga - Lillestrøm 4–4) En stygg kneskade spolerte store deler av fjorårssesongen for Matti Vilhjálmsson, men en drøy uke før seriestart viste islendingen storform i generalprøven på Intility Arena.

– Jeg har hørt ofte at jeg har vært lenge skadet, men realiteten er at jeg kom tilbake i august i fjor, og jeg har ikke mistet mange treninger siden da, sier Vilhjálmsson til VG.

Det var imidlertid Lillestrøm som skjøt ut av startblokkene og sjokkerte Vålerenga i åpningen. Kristoffer Ødemarksbakken scoret én gang, men kunne – og burde kanskje – scoret to før det var spilt seks minutter.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men derfra og ut handlet alt om Vålerenga i den første omgangen. Vinterkjøpet Matthías Vilhjálmsson headet inn utligningen, før han scoret på straffen han selv skaffet.

Islendingen håper at Vålerenga vil være i stand til å kjempe om medalje.

– Det er i hvert fall målsetningen vår. Jeg skal ikke sitte her og si at vi skal havne midt på tabellen. Det hadde vært dumt, sier Vilhjálmsson.

– Jeg har sagt at vi skal bli bedre for hvert år, og nå er målet vårt i bli topp fire. Så får vi se. Det pleier å gå sånn når man jobber riktig, istemmer Vålerenga-trener Ronny Deila.

les også

Fansen boikotter treningskamp mellom Vålerenga og Lillestrøm: – Grov bom

3–1-målet til Vålerenga var en perle. Magnus Lekvens pasning var strøken. Nedtaket og avslutningen til Deyver Vega enda vakrere.

Det var lite av det som foregikk i første omgang som tydet på at Lillestrøm skal få bukt med spøkelset som har hengt ved klubben på bortebane, spesielt på kunstgress, i flere sesonger.

– Jeg er veldig fornøyd med det første kvarteret. Så scorer de på en dødball, og etter det føler jeg at det bare er ett lag på banen i 25 minutter, sier Lillestrøm-trener Jörgen Lennartsson.

Men før det var spilt 40 sekunder av den andre omgangen, satte en for anledningen sprudlende Kristoffer Ødemarksbakken inn sitt andre for dagen.

– Det er en spillestil som jeg er veldig fan av, så jeg kommer nok mer til min rett i år, sier 23-åringen.

Omtrent før de noen hundretalls tilskuerne fikk se reprisen av reduseringen, sørget Chidera Ejuke for at de som ikke hadde rukket å komme seg tilbake fra pølsekøen i pausen, nesten fikk besøk av Frode Kippe.

les også

Her er Vålerenga best i Norge

Den fotrappe nigerianeren kom seg forbi på høyresiden og løftet ballen inn i feltet. Der fikk Vilhjálmsson stå sjokkerende alene – og heade inn sin tredje scoring for dagen.

Kampen var imidlertid langt fra over. Etter mye klabb og babb i feltet reduserte Thomas Lehne Olsen for Lillestrøm.

Utover i kampen begynte man å se konturene av et «hatoppgjør», hvor blant andre Ødemarksbakken og Lehne Olsen fikk noen skikkelige lufteturer i møte med Vålerengas forsvarere.

Også Lillestrøms Raphael Ayagwa pådro seg et gult kort etter en klønete hodeduell. To minutter før slutt sørget samme mann for å være festbrems for hjemmepublikumet, da han avsluttet målfesten med å hamre inn 4–4.

– Jeg var ikke fornøyd i pausen, men jeg er veldig fornøyd med at vi ikke faller sammen, sier LSK-trener Lennartsson.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder