ANMELDT: Celso Borges som Fredrikstad-spiller i 2009. Foto: Ole-Martin Grav / VG

Borges anmeldt av skattemyndighetene

(VG Nett) Ytterligere to personer i FFK-miljøet er anmeldt i kjølvannet av Piiroja-saken: Celso Borges (24) og tidligere administrerende direktør Runar Henriksen (55).

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var i 2009 at Piiroja-saken kom på Skatteetatens rader, da Dagbladet skrev om en sjelden avtale Fredrikstad hadde med et estisk agentselskap - på en million i året for speiding i Baltikum. Raio Piiroja ble senere tiltalt for skatteunndragelse, og i kjølvannet av saken har også Brian West blitt tiltalt for det samme.

En rekke, andre overganger er blitt gransket, og i forrige uke ble ytterligere to anmeldelser levert til Østfold politidistrikt.

- Jeg kan bekrefte at det har kommet inn en anmeldelse på to nye personer i det vi kaller for FFK-saken. Det dreier seg om en spiller og en person i styret, sier politiadvokat Kåre Solvoll til VG.

- Skatteunndragelse

VG vet at disse to personene som nå er anmeldt er tidligere FFK-helt Celso Borges og Runar Henriksen, som var administrerende direktør i Fredrikstad fra august 2009 til januar 2011.

LES OGSÅ: Piiroja risikerer ett års fengsel

- Anmeldelsene kommer ikke som noen overraskelse. Det har vært varslet av skatteetaten at det ville komme flere. Også i dette tilfellet dreier det seg om skatteunndragelse, forteller Solvoll.

Borges kom til Norge før 2009-sesongen, og ble fort en nøkkelspiller for Østfold-laget. På sine tre sesonger i Fredrikstad spilte costaricaneren 73 seriekamper, og scoret 29 mål, før han før fjorårssesongen gikk til svenske AIK.

- Ordinær avtale

Runar Henriksen, som var administrerende direktør i Fredrikstad da Borges-overgangen ble fullført, var ikke kjent med anmeldelsen da VG ringte ham i går ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ANMELDT: Runar Henriksen blir intervjuet av pressen på Fredrikstad Stadion i 2009. Foto: Linn Olsen, VG

- Det er helt ukjent for meg at jeg er anmeldt, så dette er vanskelig å kommentere. Det eneste jeg kan si er at det var en helt ordinær avtale, som var forankret i styret, sier Henriksen til VG.

LES OGSÅ: Piiroja: - Ikke bevisst unndratt skatt

Også Celso Borges var tydeligvis overrasket da VG brakte ham nyheten om anmeldelsen i går kveld.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er ukjent for meg. Dette må jeg ta med skattemyndighetene når de kontakter meg, men jeg skal selvsagt være behjelpelig og besvare alle spørsmålene de har, sier Borges til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder