LANGER UT: Sigrun Vedelden mener Norges fotballforbund har behandlet ektemannen Egil Olsen dårlig. Foto: NILS BJÅLAND

Drillos kone rasende på Fotballforbundet

I et brev til VG går Drillos kone, Sigrun Vedelden, til angrep mot det hun mener er uærlig oppførsel fra ledelsen i Norges fotballforbund.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Egil Olsen fikk sparken som landslagssjef for to uker siden og ble erstattet med Per-Mathias Høgmo. Hans kone mener den øverste ledelsen i NFF har behandlet ektemannen dårlig.

«Er det rart jeg er provosert?» skriver Vedelden, som særlig reagerer på to ting:

* «Toppfotballsjefen (Nils Johan Semb, journ.anm.) hadde IKKE blitt informert om at Egil skulle sparkes. Derimot hadde han fått beskjed fra den administrative ledelsen i NFF om at Egil ville trekke seg!»

* «Generalsekretæren (Kjetil Siem, journ.anm.) antydet til og med overfor Egil at han på pressekonferansen selv skulle meddele at det var hans egen idé å gå av som landslagstrener umiddelbart.»

«Begge disse utspill fra øverste administrative ledelse i NFF strider mot EN av grunnverdiene i norsk idrett: ÆRLIGHET», konkluderer hun.

ARVTAGER: Per-Mathias Høgmo ble presentert som ny landslagstrener av fotballpresident Yngve Hallén, mens Drillo ble takket av, på en pressekonferanse 27. september. Foto: SCANPIX

Drillo visste ikke

Hun og Drillo var samboere i hans første periode som landslagssjef, før de giftet seg i mars 1998 - noen måneder før VM i Frankrike.

Les også: Kona ble sintere enn Drillo

Drillo selv visste ikke at kona hadde planer om å skrive brevet.

- Hun er egenrådig og dette er hennes greie. Hun ble provosert av et innslag på TV, og da hun omsider hadde skrevet brevet, fikk jeg vite om det, sier Drillo til VG.

Innslaget han snakker om, var TV2-sportens intervju med fotballpresident Yngve Hallén. Han ble konfrontert med intervjuet Drillo ga til Dagsavisen i helgen, hvor han fortalte at kona reagerte med mer sinne enn ham selv og at hun hadde tatt en prat med Hallén. I TV-innslaget sier en leende Hallén at de to hadde en veldig kort samtale på hans kontor, men at han ikke vil utdype hva som ble sagt.

Reagerte på TV-innslag

Ifølge Drillo reagerer Vedelden på hvordan den praten ble fremstilt.

Les også: - Jeg ble overrasket

- Stemmer det at toppfotballsjefen ikke ble informert om at du hadde fått sparken, og hva synes du om det?

- Det er informasjonen jeg har fått, og jeg synes det er rart at han ikke har vært involvert. Jeg vil tippe Siggen mener det ville være mer redelig om han hadde en mer sentral rolle enn generalsekretæren i denne saken. Jeg har bare snakket så vidt med Nils Johan i etterkant, og vi skal prate mer etter disse to kvalikkampene. Men jeg tror aldri at Nils Johan har ønsket at jeg skulle gå av allerede nå, jeg tror han ville ha meg med ut kvaliken, sier Drillo.

IKKE TILSTEDE: Nils Johan Semb var i USA, og fikk først beskjed etter styremøtet i NFF om at Drillo ville få sparken. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Var i USA

Fotballpresidenten innrømmer at toppfotballsjef Nils Johan Semb ikke ble informert før etter at forbundsstyret valgte å fjerne Egil Olsen som landslagssjef.

- Jeg informerte Semb per telefon. De faktiske forholdene er kjent: Da styremøtet ble holdt, så var Nils Johan Semb i USA på en privat reise, svarer fotballpresident Yngve Hallén - og bekrefter at Semb ble informert først etter styremøtet.

Ble oppringt

Semb sier til VG at det ikke stemmer, som Vedelden påstår, at han hadde fått beskjed om at Drillo ville trekke seg og ikke at han skulle få sparken.

- Det er ikke en korrekt forståelse. Jeg var i New York og ble oppringt av Yngve Hallén rett etter at styremøtet i NFF var avsluttet. Jeg ble da informert om at Per-Mathias var ansatt i forståelse med Egil.

Drillo sier han er overrasket over at et enstemmig styre sto bak avgjørelsen. Samtidig forteller han at han er skuffet over at han måtte forlate jobben.

- Føler du at du fortjente en bedre avskjed?

- Ja, jeg føler jeg burde fått vært med på kampene som er igjen denne sesongen. Jeg har aldri vært på minussiden (flere seirer enn tap i løpet av et kalenderår), og hadde gode muligheter til å klare det også denne sesongen (3-2-4 etter tapet for Sveits) med tanke på kampene som er igjen. Den muligheten skulle jeg gjerne fått.

- Følte du deg presset til å si at det var greit å gå av?

- Nei, og i teorien hadde jeg muligheten til å si at jeg har en vanntett kontrakt og at dette kunne de ikke gjøre. Men i praksis kunne jeg ikke fortsette i jobben uten tillit.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder