I TRØBBEL: RBK-spiller Nicki Bille Nielsen, her etter en kamp i fjor, havnet i klammeri med politiet natt til fredag. Foto: Frode Hansen

«Fortsett å filme! Jeg gjør ingenting»

Bille Nielsen-pågripelse fanget på film

Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen (26) skal ha blitt filmet under det som beskrives som en «hardhendt pågripelse» natt til fredag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det er TV 2 som har fått fatt i videoen på to og et halvt minutt.

Der roper Bille Nielsen blant annet:

«Jeg gjør ingenting, jeg gjør ingenting».

Og:

«Fortsett å filme! Fortsett å filme det de gjør mot meg. Jeg gjør ingenting».

Ifølge TV 2 var Bille Nielsen rød i ansiktet, og slet tilsynelatende med å puste. Kanalen beskriver pågripelsen som hardhendt.

Bille Nielsen skal ha blitt lagt hardt i bakken av politiet, etter angivelig å ha sparket til flere sykler og slått til en parkeringsautomat i den danske hovedstaden natt til fredag.

Uenig

Senere skal han ha forsøkt å bite en politibetjent.

Dette skal ha skjedd inne i politibilen, etter at den omtalte videoen TV 2 sitter på, ble spilt inn. Ifølge Ekstra Bladet skal 26-åringen også ha spyttet i setet i politibilen.

Nicki Billie Nielsen har ikke svart på VGs henvendelser, men sportslig leder Erik Hoftun sier at hovedpersonen selv har en annen oppfatning av hva som skjedde enn versjonen i den danske avisen.

Hoftun var også med direkte i TV 2s Fotballkveld tirsdag. Han fortalte der at klubben har snakket med vitner til hendelsen og at de ønsker å komme i kontakt med politiet i København.

- Den skriftlige advarselen (til Bille Nielsen) er klar og tydelig. Om det samme som skjedde i fjor høst skjer igjen, er det over og ut, sier Hoftun - som også er kritisk til at dansken ikke informerte RBKs ledelse om situasjonen før lørdag kveld.

Vurderer København-tur

Det var Ekstra Bladet som avslørte at Nicki Bille Nielsen i København natt til fredag igjen havnet i bråk med politiet.

I tumultene som oppsto skal politiet ha brukt pepperspray på den profilerte fotballspilleren - som skal ha svart med å bite en politimann i armen.

Ved ankomst Trondheim tirsdag formiddag vil Erik Hoftun ta en ny prat med Nicki Bille Nielsen. Deretter vurderer han å reise til Danmark for å finne ut hva som skjedde natt til fredag.

I fjor fikk dansken en skriftlig advarsel etter å ha havnet på glattcelle i Trondheim. Hoftun bekrefter at Rosenborg har rett til å si ham opp ved overtredelser på nivå med det Ekstra Bladet har beskrevet.

RBK-spillerne har i utgangspunktet fått munnkurv og ville si minst mulig om sin danske lagkamerat i pressesonen etter kampen mot Glimt søndag kveld.

- Jeg må understreke at han ikke er dømt for noe. Det er viktig at vi ikke tar stilling til saken før alle fakta er på bordet. Så er det Rosenborg som klubb som må ta den endelige beslutningen. Det er blitt en klubbsak for styret i Rosenborg, sier Per Joar Hansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder