Gamst slapp unna med gult kort etter denne taklingen

Stavrum i VGTVs fotballstudio: - Soleklart rødt kort

Gamst til VG: - Jeg er ikke ute etter å skade noen, det har jeg aldri vært som spiller

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Odd 2-0) Her stempler Morten Gamst Pedersen (32) Odds Fredrik Oldrup Jensen (20) i en kraftig tofotstakling. Landslagspilleren slapp unna med gult.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Episoden skjedde kort tid ut i andre omgang. Gamst Pedersen kastet seg inn i duellen mot Oldrup Jensen med bena først. Den norske landslangsspilleren traff ballen først, før han traff Olderup Jensen midt på den ene leggen.

Mens noen av Oldrup Jensens lagkamerater strømmet til Gamst Pedersen og dommer Svein Oddvar Moen, ble Olderup Jensen liggende på gressmatta. Gamst Pedersen fikk gult kort, mens 20-åringen måtte kaste inn i håndkleet og byttes ut.

VG LIVE: Les fyldig referat her

- Det er oransje. Jeg tror ikke han prøver på beinet her, sier fotballekspert Tom Nordlie i VGTVs fotballsending.

Tidligere fotballspiller Arild Stavrum tok hardere i.

- Det er soleklart rødt kort. Han bommer totalt i taklingen, sier Stavrum.

Men Gamst Pedersen fikk bli på banen og var med å ro i land en 2-0-seier for Rosenborg.

Når VG viser Gamst Pedersen et stillbilde av taklingen etter kampslutt vurderer han den slik:

- Jeg har truffet ballen først her, så det er jo greit. Jeg er ikke ute etter å skade noen, det har jeg aldri vært som spiller. Og jeg vet jeg treffer han hardt, men jeg treffer
jo ballen først. Det er en del av gamet. Det er sånn som skjer. Det gikk bra med ham. Det var en tøff takling og ferdig med det.

Odds Fredrik Oldrup Jensen måtte på sin side forlate stadion på krykker.

- Han treffer meg jo knallhardt. Det gjorde jævlig vondt for meg. Det er vondt nå, så vi skal ta noen bilder i morgen, men jeg tror ikke det er noe brudd, sier midtbanespilleren til VG.

- Ikke rødt kort

Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen, som kommenterte kampen for TV 2, var klar på at det ikke var rødt kort.

- Gamst er først på og treffer ballen før han treffer Olderup Jensen. Jeg er opptatt av spillerens intensjonalitet i slike tilfeller. Gamst treffer han ikke med vilje, sier Drillo til VG rett etter kampslutt.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk ut til pressen på Lerkendal, før han gikk inn på bakrommet igjen for å se situasjonen med Gamst og Oldrup Jensen.

- Ja, Drillo sier at det ikke er rødt kort, han mener det er i grenseland, at det ikke strake nok knotter. Men det er det jo, sier Fagermo til VG.

- Mener du Gamst burde fått rødt kort for taklingen?

- Det må du høre med dommeren om. Han kan jo regelverket bedre enn meg, sier Odd-treneren, og mener at laget hadde fortjent å få med seg ett eller tre poeng hjem til Skien.

- Vi vinner sjansestatistikken og gjør en god kamp, men sånn er det.

Dommer Svein Oddvar Moen hadde ikke sett TV-bildene av taklingen, men vurderte situasjon slik da den skjedde:

- Jeg opplevde at taklingen hadde høy fart og intensiteten i taklingen var opp mot høy den også. Men opplever at han ikke har strake føtter. Vår vurdering er at det var en hensynsløs takling i kampens hete, sier Moen til VG.

Strandberg tilbake med scoring

Det var langt mellom høydepunktene på Lerkendal i den tredje serierunden. Første scoring kom allerede i det tredje minuttet, signert Stefan Stranberg (23), idet som var hans første seriekamp for året. Strandberg ble operert i foten i mars.

To minutter ut i kampen fikk Rosenborg frispark i skummel posisjon rett ved hjørnet av sekstenmeteren.

Morten Gamst Pedersen slo presist inn på bakerste stolpe. Der sto Strandberg og fikk styrt ballen med foten i nærmeste hjørne i duell med Odds Fredrik Semb Berge.

Reddet med ansiktet

Kampens store prestasjon fant sted syv minutter før slutt da Odd ble tildelt straffespark. Straffeskytter Elbasan Rashanis forsøk ble først reddet av RBK-keeper Alexander Lund Hansen, som ble nødt til å gi retur.

Rashani fikk dermed nok en sjanse til å utligne, men avslutningen endte midt i ansiktet på Lund Hansen.

På overtid fastsatte Nicki Bille Nielsen sluttresultatet til 2-0, etter nok en assist fra Morten Gamst Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder