BITTERT BRUDD: Steinar Nilsen ble ansatt som Tromsø-trener i 2013. Tirsdag fikk han fyken, og i dag forklarer styreleder Per Aronsen (innfelt) hvorfor. Foto:,NTB Scanpix

Tromsø-styreleder om Nilsens lederstil: – Uforenlig med det vi kan stå for

Styret i Tromsø ville ikke gi noen begrunnelse da Steinar Nilsen fikk sparken tirsdag. Men i dag letter styreleder Per Aronsen på sløret rundt hva han mener skjedde da treneren måtte gå.

 • Lillian Holden

Artikkelen er over fem år gammel

– Det ble feil inngang til pressekonferansen, der tar vi selvkritikk og legger oss flat. Vi hadde på forhånd bestemt oss for å skåne både spillerne og Steinar Nilsen, men allerede da jeg satt på pressekonferansen føltes det feil. Det ble rett og slett klønete ikke å gi en begrunnelse, sier Aronsen til iTromsø i dag (krever innlogging).

Det har gått tre dager siden Tromsø slapp nyheten om at Nilsens tid som hovedtrener i klubben er forbi. Avgjørelsen var blitt tatt på et styremøte mandag, og morgenen etter innkalte klubben til pressekonferanse.

Uten Steinar Nilsen til stede. Han hadde ikke noe ønske om å være med, men avholdt i stedet sitt eget møte med pressen noen timer senere. Da var spekulasjonene rundt årsaken til sparkingen allerede i full gang.

– Begrunnelsen var at jeg ikke hadde tillit fra styret. Ikke mer enn det. Det er første gang jeg hører det. Jeg har hatt evaluering med samtlige spillere de siste to månedene og har ikke fått et eneste vondt ord. Jeg har aldri fått så mye ros som trener. Jeg er veldig stolt og fornøyd med de samtalene vi har hatt med spillergruppen, sa Nilsen til VG.

VG har ikke kommet i kontakt med Nilsen fredag morgen.

VGTV:Her forteller Nilsen om sparkingen

Fikk kritikk

Utover dagen tirsdag måtte Tromsø tåle mye motbør for måten de håndterte sparkingen og pressekonferansen på. C Mores fotballekspert Joakim Jonsson beskrev situasjonen slik overfor VG:

– Dette er galskap. Dette er helt sykt. Jeg tror ikke mine egne øyne.

MØTTE PRESSEN: Steinar Nilsen inviterte media hjem til seg i Tromsø tirsdag for å snakke om sparkingen. Foto:Jan-morten Bjørnbakk,NTB scanpix

Hans kollega Kenneth Fredheim var skjønt enig:

– Jeg er mest rystet over det som fremstår som direkte amatørmessig klubbledelse.

Det ble fra Tromsøs side hevdet at det var misnøye i spillergruppen med Nilsen, men spekulasjonene rundt hvor mange spillere det skulle dreie seg om, var sprikende. På spørsmål fra iTromsø om hva som egentlig var realiteten, sier Aronsen følgende:

– Representanter for spillergruppa tok kontakt med TIL-direktøren mandag og ut fra hva som ble sagt i de samtalene la direktøren fram en presentasjon i et ekstraordinært styremøte mandag kveld. Dessverre visste ikke vi om dette før, ellers hadde vi gjort noe med situasjonen tidligere. Når vi sammenholdt den informasjonen som ble lagt fram mandag, sammen med resultatene den siste tiden, var det et enstemmig styre som besluttet at Nilsen måtte gå.

– Det er snakk om en lederstil som er uforenelig med det vi i TIL kan stå for, utover det har jeg ingen kommentar.

Leter etter hovedtrener

Aronsen avviser at styret handlet for raskt i saken rundt sparkingen av Nilsen, og hevder i stedet at situasjonen var slik at det måtte handles raskt.

– Dette har kommet som et sjokk for meg, og jeg synes det er veldig tungt å ta inn over seg. Jeg står samtidig ganske rakrygget, med tanke på det som har skjedd i TIL de siste årene. Vi har tatt tak i det som har vært og revolusjonert klubben økonomisk. Jeg er stolt over det jeg har gjort, sa Steinar Nilsen tirsdag.

Nilsens assistent gjennom Tromsø-perioden, Bård Flovik, er den som er utpekt til å lede laget inntil videre.

– Det er enighet om at Bård Flovik leder laget inntil videre. og klubben vil så snart som mulig avklare forholdene knyttet til permanent hovedtrener, sier Aronsen.

Mer om

 1. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Nilsen om sparkingen: – Veldig tungt

 2. Forventer Tromsø-nedtur etter trenersparkingen

 3. Kaller Tromsøs Nilsen-sparking «amatørmessig»

 4. Nilsen-sparkingen er advokatmat – kan ende i retten

 5. Flovik har fått sparken som TIL-trener

Fra andre aviser

 1. Sparket Nilsen: - Dette er veldig tungt og sjokkartet

  Aftenposten
 2. Tromsø-sjefene nektet å begrunne Nilsen-avgangen

  Aftenposten
 3. Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø

  Aftenposten
 4. Tromsø-sjefene nektet å begrunne Nilsen-avgangen

  Fædrelandsvennen
 5. Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø

  Bergens Tidende
 6. Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no