Klar for cupfinale og kledd for bankett

Hege Riise: – Bildene er vel greie nok, de

FØR OG ETTER: Hege Riise «ble ny» i et stunt på Strømmen storsenter få dager foran cupfinalen mellom hennes LSK og Trondheims-Ørn. Foto:,Privat

Sjekk den Riise-forvandlingen

Hege Riise (45) er allerede pyntet for fest, men håper LSK-spillerne har «landet» etter seriegullet og nullstiller før cupfinalen mot Trondheims-Ørn.

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi gleder oss veldig. Jeg håper vi har «landet» litt og ladet om slik at vi er klare, sier Riise til VG.

Hennes LSK Kvinner vant Toppserien med 57 poeng og kun ett tap denne sesongen. Da sier det seg selv at kanarifuglene er storfavoritter i Telenor Arena mot et Trondheims-Ørn med 30 poeng mindre på åttendeplass.

– Vi kjenner ikke veldig på det at vi er favoritter selv om vi vet det er naturlig. I en enkeltkamp er det ikke gitt at vi vinner, men jeg er ikke redd for at vi ikke skal gå ut på banen og prestere. Vi har forsvart et slikt stempel gjennom hele sesongen, sier Riise.

Pyntet for finale

I uken før lørdagens cupfinale ble 45-åringen stylet på Strømmen storsenter av Romerikes mest populære stylist, Elin Månsson, og hjulpet med festantrekket.

– Det var en «bli ny»-greie. Bildene er vel greie nok, de. Jeg ble klar for bankett, sier Riise og smiler.

Den tidligere midtbaneeleganten med 188 landskamper har en rekke ganger blitt omtalt som verdens beste fotballspiller. Riise briljerte både for Setskog/Høland og Team Strømmen - klubben som nå heter LSK Kvinner.

– Jeg føler dette er klubben min selv om vi nå heter LSK. Det som er gøy nå er mer profesjonalitet, mer oppmerksomhet og større forventninger. Da er det morsomt å jobbe. Det hadde ikke vært mulig å holde på slik vi gjør nå med Setskog/Høland, sier Riise.

Savner ikke Ullevaal

– Vi har utrolige fine dager nå hvor vi får jobbet på feltet morgen og ettermiddag og med møter mellom øktene. Slikt hadde vi ikke tid til før. Dette skaper en god prestasjonsgruppe, fortsetter Momoen-jenta.

I motsetning til en rekke andre mener Riise det er helt ok at cupfinalen for kvinner er flyttet vekk fra nasjonalarenaen Ullevaal stadion til Telenor Arena på Fornebu. Lørdag tar hun plass på benken som assistenttrener, men fungerer også som klubbkontakt. Riise forteller at den kombinasjonen fungerer utmerket takket være et godt samarbeid med hovedtrener Monica Knudsen.

– Hovedjobben min er på feltet. Jeg jobber tett sammen med Monica, og vi utfyller hverandre meget bra.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder