«CR7»: Bildet av Cristiano Ronaldo til venstre er tatt under VM-finalen for klubblag i går. Bildet til høyre viser statuen, med initialene CR og draktnummeret 7, som i dag ble presentert på Madeira. Foto:,AFP

Det er noe rart med den...: Nyreist Ronaldo-statue vekker oppsikt

Kronet ballåret 2014 med familien på Madeira

Tok seier- og scoringsrekord i Real Madrid

I dag var Cristiano Ronaldo (29) på hjemøya Madeira for å avduke den nye statuen av ham selv. Litt vel avslørende, mener noen.

Det er blitt mye edelt metall på Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo i kalenderåret 2014.

I mai vant han Champions League.

I går vant Real Madrid VM for klubblag.

Og nå er det i tillegg blitt reist en statue av portugiseren i hjembyen Funchal på atlanterhavsøya Madeira, der han ble født og vokste opp.

Statuen viser Ronaldo i sin kjente bredbente positur, slik han alltid står før han skal fyre avgårde sine karakteristiske frispark. Han spiller vanligvis i tettsittende drakter, noe vi også finner på den nye statuen.

Men der er også shortsen blitt av det tette og avslørende slaget.

Det har fått mange til å til orde på Twitter, blant annet denne herremannen:

– Spesielt

SE, SÅ FORNØYD: Cristiano Ronaldo sammen med sønnen foran den nye statuen på Madeira. Foto:Gregorio Cunha,Afp

Etter gårsdagens troféfangst mot argentinske San Lorenzo, reiste Ronaldo til Madeira for å være med på avdukingen av statuen sammen med familien og sønnen.

– Dette er et veldig spesielt øyeblikk, å få en statue av meg selv, skal Ronaldo ha sagt under avdukingen ifølge Times of India.

29-åringen er en stor eksportartikkel for den portugisiske øya, og for cirka ett år siden ble det åpnet et Cristiano Ronaldo-museum i hovedstaden Funchal.

Slo Barca-rekord

Avdukingen av statuen satte et verdig punktum på et enormt fotballår for superstjernen.

Real Madrid har scoret 176 mål, sluppet inn 39 og vunnet 51 av 63 offisielle kamper. Det er bedre enn Barcelonas rekordår i 2012, da katalanerne vant 49 kamper og scoret 175 mål.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder