KAOS I KINA: Vidar Örn Kjartansson ble møtt av flere hundre fans da han ankom Kina onsdag. Foto:,Privat

Kjartanssons drømmekontrakt - tjener 30 millioner på tre år i Kina

Lover Vålerenga-retur

Tar med seg kjæresten

Vil ikke lære kinesisk

Vidar Örn Kjartansson (24) er sikret økonomisk resten av livet etter å ha signert en treårskontrakt med kinesiske Jiangsu Sainty FC.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Kontrakten er veldig bra. Det må jeg si, forteller Kjartansson til VG.

Tirsdag formiddag ble Vålerengas toppscorer solgt til Jiangsu Sainty FC og dro umiddelbart til Kina for å signere en treårskontrakt.

På flyplassen i Nanjing, byen med over åtte millioner innbyggere som tidligere har vært hovedstad, ble han tatt imot av rundt 300 supportere.

Ti millioner i året

Etter en medisinsk sjekk skrev Kjartansson torsdag formiddag norsk tid under kontrakten på tre år som sikrer ham økonomisk for all fremtid. Islendingen ønsker ikke å kommetere summer, men etter det VG får opplyst kommer han til å tjene tett opp mot ti millioner kroner netto i året.

– De første dagene her har vært kaotiske med tidsforskjell, medisinsk sjekk, pressekonferanse og en del praktiske ting som skal løses, sier Kjartansson.

Etter å ha forhandlet i rundt en måned, valgte Vålerenga mandag å takke ja til å selge sin toppscorer til Jiangsu Sainty FC. Når 24-åringens tidligere klubber på Island, agenter og andre har fått sin del av potten sitter Vålerenga igjen med rundt 20 millioner.

LOVER VIF-RETUR: Vidar Örn Kjartansson. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Investor Tor Olav Trøim, som bladde opp da VIF hentet Kjartansson fra Island for 1,3 millioner før forrige sesong, har krav på 70 prosent av de 20 millionene, men har fortalt VIF-ledelsen om at han ikke har noen planer om å hente ut disse.

Flytter med kjæresten

Kjartansson, som stoppet på smått utrolige 25 scoringer i sin debutsesong i Tippeligaen, tar med kjæresten til Nanjing. Til en islandsk nettside har 24-åringen fortalt at han var aktuell for en rekke ligaer og nærmest daglig fikk henvendelser fra diverse agenter.

Klubber fra Tyskland, Nederland, Russland, Kasakhstan og Ukraina samt Championship-representanter skal ha vist interesse i vinter.

– Jeg håper dette kan være et springbrett videre i karrieren og at jeg kanskje kan spille i en av de tre-fire beste ligaene i Europa, sier Kjartansson som i tillegg nærmest garanterer VIF-retur en gang i fremtiden:

– Så klart jeg jeg vil spille for Vålerenga i fremtiden. Jeg elsker den klubben.

– Har du planer om å lære kinesisk?

– Jeg tror det vil ta meg ti år... Så trolig ikke.

PS! Tidligere Sarpsborg-spiss Aaron Samuels spissmakker i Guangzhou R&F, Abderrazak Hamed-Allah med en fortid i AaFK, scoret 22 mål på 22 kamper i den kinesiske ligaen denne sesongen. En annen Tippeliga-kjenning, Davy Claude Angan, satte inn 9 mål for Hangzhou.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder