Skullerud: - Har utviklet oss etter at jeg tok over etter Solskjær

Molde er seriemester - igjen

STAVANGER (VG) (Viking-Molde 1-2) Björn Bergmann Sigurdarson (23) skjøt Molde til klubbens tredje seriemesterskap på fire år.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Det er det sykeste jeg har opplevd. Jeg har aldri vunnet noe i hele mitt liv, så dette smakte helt fantastisk, sier matchvinner Björn Bergmann Sigurdarson til VG.

Islendingen ble hentet til Molde på et sesonglangt lån som Tor Ole Skulleruds første signering som Molde-trener.

- Jeg fikk bare en helt syk følelse i kroppen og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Feiringen ble helt tilfeldig, og jeg kjente bare masse glede, sier Sigurdarson.

REFERAT:Les fyldig referat fra Viking-Molde

Tor Ole Skullerud lyktes i sitt første forsøk etter at han tok over for Ole Gunnar Solskjær. Molde har virkelig tatt over hegemoniet i norsk fotball, og kan bli det første laget som tar the double siden 2003.

- Dette var fantastisk stort. Større enn hva jeg på mange måter hadde forberedt meg på. Det har vært en lang reise, men nå bobler det inni meg, sier Tor Ole Skullerud til VG.

- Jeg er utrolig stolt over at vi har vært best hele veien. Jeg er ikke flau over å si at vi har utviklet oss etter at jeg tok over etter Ole Gunnar (Solskjær). Vi spiller fantastisk fotball og er gjennomgående solide både offensivt og defensivt, sier Molde-treneren.

Etter kampen stormet Molde-spillerne og hele støtteapparatet bort til supporterne som hadde møtt opp i godt antall til å være en lørdagskamp i Stavanger.

Sammen feiret Molde-spillerne og supporterne i ti minutter før turen gikk i garderoben for en rask dusj før et charterfly frakter dem hjem til Molde. Etter planen lander flyet 22:40 i Molde, og feiringen fortsetter på Rica Seilet.

- Jeg kom tilbake til Norge og sa: Jeg vil vinne serien. I Molde har jeg fått tillit over tid og laget har utviklet seg hele tiden, og å snu fra 0-1 til 2-1 i Stavanger var en veldig bra måte å avgjøre serien på. Vi viste stor mentalitet ved å komme tilbake, og jeg er skikkelig stolt over måten vi gjør det på, sier Harmeet Singh.

Stolt Skullerud

Vegard Forren jublet mens han fikk en solid sprut sjampis i ansiktet i Molde-garderoben.

- Det er dårlig med stemme igjen, men dette er helt sykt. Måten vi snur kampen på...Hvem skulle tro dette? Fem runder før slutt! Det er så jævlig fortjent, sier Forren til C More.

Gullet har ikke blitt delt ut så tidlig siden Rosenborg vant i 26. runde i 2009.

PROTOKOLL:Gratulér Molde med seriegullet her!

I Molde-garderoben sang spillerne «We Are The Champions», og trener Tor Ole Skullerud ropte «jeg er så forbanna stolt av dere» på engelsk mens han holdt rundt guttene sine.

Etterpå var det en fattet Skullerud som ble intervjuet av C More.

- Dette er stort. Større enn jeg hadde trodd. Det har vært en lang ferd, en lang reise. Det er mye følelser, sa Skullerud og kalte det «et fantastisk fortjent seriegull».

Og fakta forteller at han har helt rett: Molde har vært solide gjennom hele sesongen, og etter tapet mot Odd i andre serierunde har laget gått ubeseiret gjennom serie og cup. Molde har nå 24 kamper på rad uten tap, som er klubbrekord.

BILDESPESIAL:Se bildene fra gullfeste her!

Under Ole Gunnar Solskjærs ledelse slet Molde stort mot Viking, og i Stavanger stod laget uten seier siden 2005.

Om det var gullnerver i bildet er vanskelig å si, men Molde kom ikke på sitt normale nivå fra start i Stavanger, og et aggressivt Viking-lag stod godt opp mot topplaget.

Vidar Nisja sørget for ledelse allerede etter åtte minutters spill, etter et par kjappe touch og en rask avslutning etter innlegg av en for dagen frisk Steinthor Thorsteinsson.

Keepertabbe

Det var to lag som tok risiko og sendte spillere raskt i lengderetningen, og begge lag spilte seg til målsjanser. Fredrik Gulbrandsen var veldig nære etter 14 minutter, men Sverrir Ingason reddet på streken.

Viking så lenge ut til å ha god kontroll, men da keeper Arild Østbø på klønete vis felte Fredrik Gulbrandsen til venstre i sin sekstenmeter fikk Molde en sjanse til å snu kampen nærmest ut av ingenting.

Harmeet Singh satte straffesparket sikkert i mål, og da Sigurdarson avgjorde kampen 12 minutter før slutt var seriemesterskapet nærmest i boks.

Flere mål ble det ikke, og dermed er Molde seriemestere 2014.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder