FERDIG: Denne kampen mot Hull i siste serierunde forrige sesong blir Victor Valdés' siste i Manchester United-drakt. Foto:Craig Brough,Reuters

Van Gaal kvitter seg med Valdés: – Han nektet å spille på reservelaget

Manchester United-keeperens svar på Twitter: – ? #respect

Victor Valdés (33) fikk tillit i forrige sesongs siste serierunde kun fordi Louis van Gaal (63) ville gi ham muligheten til å vise seg frem for en ny arbeidsgiver.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det fortalte nederlenderen selv under en pressekonferanse under USA-turneen natt til torsdag norsk tid. Valdés fikk kun 16 minutter som innbytter mot Arsenal og den siste kampen mot Hull før han nå er ferdig i Manchester United.

– Han er ikke tatt ut siden han ikke følger min, eller vår, filosofi. Da er det ingen plass til ham, svarer van Gaal på spørsmål om hvorfor Valdés ikke er med til USA.

– Filosofi handler om hvordan man spiller og hvordan man opprettholder kamprytme. For å ta et eksempel: forrige sesong nektet han å spille på reservelaget. Det er også en del av vår filosofi, men det er også andre aspekter knyttet til hvordan man opptrer som keeper i Manchester United. Når man ikke er villig til å følge prinsippene og filosofien er det bare én vei. Og det er ut, fortsetter manageren, ifølge Daily Mail.

Valdés la senere torsdag formiddag ut en Twitter-melding med bilde fra tre av U21-kampene han har spilt denne sesongen med et spørsmåltegn og emneknaggen «respect».

Trente seg opp i United

På spørsmål om Valdés nå skal selges, svarer van Gaal kontant «ja». Spanjolen forlot Barcelona skadet i fjor sommer og brukte store deler av vinteren på å trene seg opp i Manchester før han signerte en 18-månederskontrakt i januar i år.

Han spilte nesten 400 kamper for Barcelona, og hadde der Louis van Gaal som sjef i to perioder, før han ønsket seg nye utfordringer på tampen av karrieren og flyttet til England.

KLAR BESKJED: Louis van Gaal på pressekonferansen i USA. Foto:Ted S. Warren,Ap

– For oss er dette veldig skuffende. Vi trodde han skulle følge vår filosofi. Det er synd siden vi ga ham muligheten til rehabilitering og skrev kontrakt med ham. Han har vært «fit» til å spille, men når man ikke spiller på førstelaget må man spille på reservelaget. Det gjelder alle, men han nektet, gjentar van Gaal.

En representant for Manchester United forsøker flere ganger underveis i pressekonferansen å stoppe alle spørmålene om Valdés, men en journalist klarer likevel å be om svar på hvorfor keeperen da fikk sjansen i siste seriekamp mot Hull i mai.

– Det er fordi jeg ville hjelpe ham slik at han kunne vise sine kvaliteter for en annen klubb. Jeg er et sosialt menneske, svarer van Gaal som har med seg keepertrioen David de Gea, Anders Lindegaard og Sam Johnstone til USA.

De Gea forsvinner?

Valdés-nyheten kommer kun dager etter at 33-åringens agent slo fast at en overgang til tyrkiske Antalyaspor var utelukket da keeperen ønsket å bli på Old Trafford.

– Vi ser ingen grunn til å forlate klubben. United er en av de tre-fire beste klubbene i verden. Victor er entusiastisk med tanke på å spille seg inn på laget neste sesong og er klar for å gi alt for å hjelpe dem mer enn han har gjort, sa Gines Carvajal til spanske AS ifølge Talksport.

Victor Valdés er ikke den eneste spanske keeperen van Gaal har bekymret seg for i sommer. David de Gea har mer eller mindre konstant vært linket til Real Madrid, men er med på USA-turneen som innledes mot Club America natt til lørdag norsk tid.

Forrige uke skrev den spanske avisen Marca at Keylor Navas kan gå mottsatt vei dersom de Gea flytter tilbake til Spania.

Les også:Dette er sommerens heteste overgangsfjes

.....? #respect http://t.co/LSnwz1HfDB

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder