FORRIGE JOBB: Ole Gunnar Solskjær sammen med Magnus Wolff Eikrem (nå i Malmö) under tiden i Cardiff. Her etter siste ligakamp i fjor vår, der de tapte 1-2 for Chelsea. Foto:Nina Eirin Rangøy,VG

Her er Solskjærs nye trenerrolle

Ole Gunnar Solskjær (42) har holdt lav profil siden han var ferdig i Cardiff i september. Nå dukker han opp på treningsfeltet til OBOS-ligalaget Kristiansund.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Solskjær har vært basert i hjembyen siden han og Championship-klubben Cardiff splittet lag syv kamper ut i ligasesongen.

– Det er bare artig å kunne bidra litt, sier Solskjær til Tidens Krav.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Lokalavisen skriver at det er snakk om en muntlig avtale der Manchester United-legenden er med på Kristiansund-trening én gang i uken – først og fremst for å være «konsulent» for klubbens angripere. Det var som nettopp spisstrener han startet trenerkarrieren i Manchester United.

Solskjær er også involvert i klubbens G14-lag, der eldstesønnen er med.

I OBOS-ligaen (1. divisjon) har Kristiansund åpnet sesongen med fire poeng på to kamper. I første serierunde endte det målløst mot Ranheim. Helgen etter slo de nyopprykkede Levanger 2-0 på bortebane.

Tidligere trener i teamet

Den tydeligste Solskjær-linken til dagens Kristiansund-lag går gjennom hans tidligere trener fra Clausenengen på 1990-tallet – Ole Olsen. Han er assistent i Kristiansunds-teamet, der Christian Michelsen er hovedtrener.

– Det er gull verdt med slike økter for en spiss. Det er små detaljer, men Ole Gunnar ga oss råd om både hvordan vi skal skyte og hvordan vi skal bevege oss, sier Kristiansund-spissen Torbjørn Agdestein til Tidens Krav.

Etter å ha ledet Molde til tre titler på tre sesonger, overtok Solskjær den daværende Premier League-klubben Cardiff i januar 2014. Klubben rykket ned, men overfor VG ga den noe omstridte klubbeieren Vincent Tan sin garanti for at nordmannen skulle få fortsette.

Den holdt over sommeren og frem til september. Da hadde Cardiff tapt tre kamper, spilt to uavgjorte og vunnet to i Championship. 18. september kommuniserte partene at de var enige om å avslutte samarbeidet.

Wales-klubben ligger i dag på 13. plass på engelsk nivå to.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder