Formlaget Bodø/Glimt slo til igjen: Forren raste: - Bortdømt for andre kamp på rad

MOLDE (VG) (Molde - Bodø/Glimt 1-2) Bodø/Glimt vant sin fjerde strake kamp og tok nok en skalp mot et topplag, denne gang mot Molde.

Joakim Rødven
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det ble en amper avslutning på kampen mellom Molde og Bodø/Glimt da hjemmelaget ble nektet straffespark og midtbanespiller Harmeet Singh ble sendt i dusjen på overtid.

Som det har blitt en del ganger på Aker stadion i det siste var det flere rop om straffespark - fra begge lag.

Da ballen spratt opp i armen til Sané minuttet før full tid mente Molde de burde ha hatt et straffespark, men dommer Hagen holdt fløyten i ro. TV-reprisene viste at det burde ha blitt dømt straffe.

– Vi kan gå inn på flere situasjoner, men der er i alle fall en hands der Sané nærmest tar på seg keeperhanskene. Jeg ble også overfalt i feltet på en corner etter det, sier en fattet Vegard Forren til VG.

– Vi blir bortdømt for andre gang på rad, raste han litt tidligere på C More.

– Må slutte å sutre

Dette var ikke den første gangen det hadde blitt ropt på straffepsark i Molde.

Trond Olsen skapte trøbbel på venstresiden etter 15 minutter. Lynvingen dro seg inn fra kanten, men gikk så i bakken etter en duell med stopper Ruben Gabrielsen. 31-åringen ville ha straffe, dommer Tom Harald Hagen ga klar beskjed om at det blir det ikke noe av.

Forrige Molde-kamp: Dommer innrømmer feil - Molde skulle hatt straffe

Glimt ønskte seg et straffespark også like før halvtimen da Azemi ble felt innenfor Moldes 16-meter. Selv om bortelaget hadde en bedre sak denne gangen, blåste Hagen ikke denne gangen heller – til Azemis store frustrasjon.

Molde følte de også burde hatt et straffespark da et innlegg fra Tommy Høiland ble blokkert til et hjørnespark like etter hvilen. Ingen av gangene mente dommer Hagen at noe var ureglementert.

Trener Tor Ole Skullerud mener Molde nå må slutte å la seg henge opp i dommeravgjørelser.

– Det er ikke fokus. Vi må slutte å sutre på dommeravgjørelser. Vi ser ut som en gjeng med grinebitere hele gjengen - og det ser ikke bra ut. Slik skal ikke vi se ut, slik skal ikke Molde FK se ut. Det er nesten pinlig, sa en rasende Molde-trener til VG etter kampslutt.

– Stusslig

Tidvis så det ut til at fokuset i første omgang ikke var på markeringer heller for Moldes del.

Fitim Azemi danset seg gjennom på venstresiden og tredde en utsøkt pasning gjennom Molde-forsvaret. En fremadstormende høyreback Zarek Valentin gjorde ingen feil mot sin landsmann Ethan Horvath og satte sikkert inn 1-0 til gjestene.

– Fitim (Azemi) hadde et godt overblikk og spilte en utrolig pasning. Han serverte målet på et sølvfat og heldigvis klarte jeg å sette ballen i mål, beskriver Glimt-backen sitt første mål for sesongen.

VG Live: Slik var kampen

Også Morten Konradsen hadde finpusset dansefoten, som fintet seg gjennom hele Molde-forsvaret og la ballen akkurat utenfor Horvaths rekkevidde nede i keeperens høyre hjørne til 2-0.

– Vi gjør noen fryktelige vurderinger i gjennvinningsfaser når vi mistet ballen. Det er noen personlige feil og det er dårlige vurderinger. Det er stusslig det vi presterer, mener Skullerud.

Hos trenerkollega Jan Halvor Halvorsen var det derimot en helt annen tone.

– Vi fikk kampen dit vi regnet med at vi ville få den, ved at vi ville ligge kompakt. Molde ble utolmodige og vi fikk mange overganger og scoret to mål, oppsummerer Halvorsen.

– Sterkt

En pipekonsert i første omgang var det som måtte til for å få liv i Molde-spillerne, og to minutter før pause reduserte Martin Linnes til 2-1 for hjemmelaget. På pasning fra Harmeet Singh gjorde høyrebacken jobben selv og banken inn reduseringen for de blåkledde.

Les også: Molde kan møte kroatisk storlag

Det var akkurat det både hjemmefansen og -spillerne trengte inn mot annen omgang, for etter hvilen virket vertene til å være mer på hugget - selv om effektiviteten nok en gang ikke satt.

– Vi må slutte å prate om det (effektiviteten). Vi må prestere mye bedre, og så får vi være misfornøyde med det. Vi får brette opp ermene og gjøre noe med oss selv, hevder Skullerud.

Ermeoppbretting er noe man vet hvordan man skal gjøre i Bodø, i alle fall ifølge Halvorsen.

– Jeg er veldig fornøyd med at guttene brettet opp ermene og kriget slik at vi tok den fjerde seieren på rad. Tre av de også på bortebane mot Vålerenga, Mjøndalen og Molde. Det er sterkt, påpeker Halvorsen.

Det hadde ikke keeper Ethan Horvath da han prøvde å leke sweeper på et langt oppspill. Det endte med frispark og gult kort til sisteskansen.

Molde-trøkk

RASER: Vegard Forren, her fra tidligere i år. Foto:Ned Alley,NTB scanpix

Men det var ingen tvil om at det var hjemmelaget som hadde initiativet i annen omgang. Molde presset og presset i hele omgangen, men uttellingen ville ikke komme.

Molde-spillerne stod i kø for å bare pirke inn ballen drøye elleve minutter før full tid, men når innbytter Daniel Berg Hestad til slutt fikk avsluttet fikk Londak kontroll på kula.

Ettersom de blåkledde måtte stå høyere, ble det mye rom bakover. Det ville Trond Olsen utnytte da han nærmest fikk fri bane mot Horvath syv minutter før full tid, men en enda raskere Rindarøy fikke klarert ballen til innkast.

Innbytter Daniel Cruz var svært nære å øke ledelsen helt på tampen for gjestene, men ballen ble nektet over streken av begge stolpene bak en utspilt Horvath.

OBS: Dommer Tom Harald Hagen avslo intervjuforespørsel fra VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder