BEKYMRET: VIF-Klanens talsmann mener det må skje mye på Valle dersom fansen skal være fornøyde foran seriestarten 25. mars. Både blant spillerne og i ledelsen tynnes det ut. Til høyre tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen (øverst), FCK-klare Mustafa Abdellaoue (i midten) og Stefan Strandberg (RBK-klar mandag). Foto: Scanpix

Klanen varsler opprør etter VIF-mannefall

Lars Bohinen: - Det ser tynt ut både i spillerstallen og ledelsen

Pål Breen beroliger fansen: - Det vil komme gode forsterkninger

(VG Nett) Vålerenga mister sentrale spillere og ledere. Nå krever Klanen-talsmann Christian Kjellsen suksess på banen for å holde fansen i ro.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- En tredjedel av spillerne er skadet, en tredjedel spiller «ræva» og resten er enten solgt, skal selges eller vil ikke skrive ny kontrakt. Da må det tas grep så ikke dette går fullstendig i dass, sier Kjellsen til VG Nett.

Mandag fikk han se midtstopper Stefan Strandberg forsvinne til Rosenborg. Tidligere i vinter har lokale unggutter som Mustafa Abdellaoue og Adnan Haidar reist, klubblegenden Freddy dos Santos har lagt opp og Fredrik Stoor ble forsøkt gitt bort til RBK.

Harmeet Singh, en annen Oslo-gutt, forsvinner mest sannsynlig til sommeren, har agent Jim Solbakken fortalt TV 2. I tillegg er Truls Haakonsen ferdig som sportsdirektør, styreformann Odd Skarheim ønsker ikke gjenvalg og Bjørn Viljugrein fortalte TV 2 mandag at han gir seg som leder for sportslig utvalg. Heller ikke resultatene i treningskampene har sendt sesongkortsalget til himmels på Valle.

SISTEMANN UT: Stefan Strandberg. Foto: Scanpix

- Det er et eller annet som skurrer. Dette er jo fullstendig mannefall. Hva dette dreier seg om, må man nesten spørre dem oppe på Valle om, sier Kjellsen, og varsler at supporternes tillit er tynnslitt.

- Om begredeligheten fortsetter frem til sommeren, eksploderer det jo. Hvis vi da ligger som nummer åtte og sliter med skader, er det nok. Supporternes tillit til hele administrasjonen inkludert Martin Andresen vil da være lik nulll. Det eneste han kan se tilbake på da er et cupgull og sju-åtte gode kamper i 2010.

Voldsomt gjennomtrekk

Kjellsen minner selv om at det er én måned til seriestart og at mye fortsatt kan skje, men krever samtidig en langt bedre status både i klubben og troppen foran serieåpningen mot Haugesund 25. mars.

- Vi har en fornuftig modell som tilsier at vi må skape oss rammer på lønn og drift før vi tar spillere inn. Vi har valgt å la folk gå nå, og i mitt hode er det riktig i forhold til det økonomiske bildet i fotballverdenen, sier administrerende direktør Pål Breen til VG Nett.

BEROLIGER FANSEN: VIF-sjef Pål Breen. Foto: Scanpix

Han understreker at han forstår at folk blir frustrerte på kort sikt, men lover at det er konkrete ting på gang på Valle.

- Jeg kan berolige alle som bryr seg om Vålerenga med at det kommer gode forsterkninger, sier Breen, som svarer ja på spørsmål om Oslo-klubben nå har midler til å hente nye spillere.

- Har dere kontroll?

- Ja. Jeg skjønner at folk kan være frustrerte og etterlyser handling, men det er ingen grunn til å miste hodet. Vi må skape handlingsrommene våre selv, sier en ydmyk Breen, og minner om at Vålerenga har kuttet ti millioner i budsjettet i vinter.

Tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Lars Bohinen, mener det er synd for klubbens renommé og rekrutteringsgrunnlag at flere av de unge, lokale spillerne forsvinner.

- De sprer også et inntrykk av at de ikke vil være der. Det er ikke bra for Vålerenga og deres profil. Der har de en utfordring. Klubben må sette seg ned og se på hva som skjer i forhold til det jeg opplever som en liten spillerflukt, sier Bohinen til VG Nett.

Les også: Skarheim gir seg i Vålerenga

Den tidligere landslagsspilleren reagerer også på at det kun er én person igjen i Vålerengas administrasjon fra hans periode i klubben som ble avsluttet for fem år siden.

SKEPTISK: Lars Bohinen. Foto: Trond Solberg

- Vålerenga vil fortsatt bite fra seg, men det blir viktig for dem å få på plass rette personer i styret og sportslig utvalg nå. De må stake ut en ny kurs og rette opp i det som har vært av uro den siste tiden, mener Bohinen.

Kritisk til unggutta

Klanstalsmann Kjellsen liker ikke at lokale unggutter forsvinner, men begynner å se seg lei på det han mener er agentstyrte spillere med feil selvbilde.

- Hvis de ikke vil skrive ny kontrakt, håper jeg de blir sittende på benken til de fryser rompa av seg. Der må man være knalltøffe. Hvis de ikke vil spille i Vålerenga, får de bare ryke og reise. Jeg har inntrykk av at en del av de unge har et selvbilde noe over middels - som er «høye» på seg selv godt hjulpet av agenter som vil suge ut penger, sier Kjellsen.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

Strandberg, på utgående kontrakt før overgangen til RBK mandag, sa til Vålerengas hjemmeside at overgangen «er til det bedre for min videre karriere slik det er akkurat nå».

- Han forsøkte å selge seg inn som en litt misforstått Lyngdal-gutt som ville være Oslo-gutt, men viste seg likevel som en harry fyr som ønsket seg opp til partysvenskene. Isolert sett er det ikke krise for oss at han ikke passet inn i storbyen, sier Klanens Kjellsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder