JUBELGUTT: Goran Pandev sikret Inter avansement med sin scoring to minutter før full tid. Foto: AP

Inter med mesterlig snuoperasjon

(VG Nett) (Bayern München-Inter 2-3) Inter lå under 1-3 sammenlagt og kjempet med ryggen mot veggen, men vendte til seier mot Bayern München og er videre i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Bayern München så ut til å ha sikret revansj for tapet i fjorårets Champions League-finale, men Goran Pandevs knallskudd i nettaket i det 88. minutt vendte nederlag til triumf for tittelforsvareren.

Med 3-3 sammenlagt går Inter til kvartfinale på bortemålsregelen.

VG LIVE: Les fyldig referat her

Samuel Eto'o var i storslag og involvert i alle tre målene. På den avgjørende scoringen brukte Kamerun-spissen muskler i en duell med Bayern-forsvarer Breno og spilte til Pandev, som knallet ballen inn.

- Vi kan takke oss selv. Skuffelsen er enorm, for i 65 minutter spilte vi strålende. Kanskje ble vi for selvsikre, sa Bayern-spiller Mario Gómez.

Bayern var høyt oppe etter 1-0-seier på San Siro i første kamp, men fikk en utfordring da Inter scoret allerede etter tre minutter. Pandev spilte en stikker til Eto'o, som på grensen til offside løp gjennom og skjøt mellom beina på hjemmekeeper Thomas Kraft. Dermed var 1-0-ledelsen fra første kamp utlignet, og lagene var like langt.

Les også: «Chicharito»-dobbel sendte United videre

Bayern har imidlertid vært i ustoppelig slag siden trener Louis van Gaal fikk beskjed om at han ikke får fortsette etter denne sesongen, og laget begynte å sette tittelforsvareren under press.

Vendepunktet kom i det 20. minutt, med god hjelp fra Brasils landslagskeeper Julio Cesar. Arjen Robbens skudd hadde farlig skru, men var ikke verre enn at målvakten burde holdt det.
Ballen traff imidlertid brystet til Cesar og spratt ut. Målvakten stormet ut på jakt etter ballen, men Mario Gómez nådde den først. Med ryggen mot mål vippet han den over Cesar slik at den dalte ned i det tomme målet.

Robben var involvert også da Bayern tok ledelsen etter en halvtime. Han avanserte på venstresiden og prøvde en pasning som endret retning på en Inter-forsvarer og ble en stikker til Thomas Müller. Den tyske landslagsspissen reagerte raskt, stormet fram og vippet ballen over en utrusende Julio Cesar.

Kjempesjanser

Inter og Eto'o var hele tiden farlige på kontringer, men Bayern fortsatte å presse og skapte to kjempesjanser som kunne punktert kampen før pause.

Først ble Franck Ribéry spilt gjennom. Han kom helt alene mot keeper, men Julio Cesar revansjerte seg delvis for tabben da han slo skuddet over.

Fem minutter før pause rullet ballen på Inter-streken etter et gjennombrudd på kanten. Andrea Ranocchias klarering ble blokkert av Müller, men fra hans støvel gikk ballen i stolpen og ut.

Dermed levde Inter-håpet fortsatt, og i det 63. minutt skapte Wesley Sneijder ny spenning da han gjorde 2-2 på pasning fra Eto'o. Det duket for den dramatiske avslutningen som knuste Bayern-hjertene og sendte Inter til himmels.

- Vi kunne ledet 4-1 eller 5-1, men utnyttet ikke sjansene våre. Da blir man straffet av et lag som Inter, konkluderte Gómez.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder