SLO TILBAKE: Magne Hoseth og Molde slo tilbake etter å ha røket ut av Champions League-kvalifiseringen onsdag, og slo Aalesund 1-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Hoseth: - En revansje for meg og laget

ÅLESUND (VG Nett) (AaFK-MFK 0-1) Magne Hoseth takker for venner og kjente etter straffebommen som sendte Molde ut av Champions League.

  • Einar Orten Trovåg
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Onsdag fikk Molde straffe på overtid i Champions League-kampen mot Basel i Sveits. Med scoring hadde Molde gått til siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet i den prestisjetunge turneringen.

Magne Hoseth steg fram - og bommet. Etter kampen gråt Molde-veteranen.

- Jeg må innrømme at det var tøft. Derfor var godt å få så mye støtte fra lagkamerater, venner og familie i etterkant. De har vært flinke til å «backe» meg opp, forteller Hoseth til VG Nett søndag kveld.

BOMMET: Her bommer Magne Hoseth på straffen som hadde sendt Molde til Champions League-play off. Foto: Retuers

Fryktet overtenning

Da har han og Molde akkurat slått erkerivalen Aalesund 1-0 på Color Line stadion. Hoseth stod for den målgivende pasningen da Etzaz Hussain satte inn kampens eneste mål etter 33 minutter.

- Dette var en flott revansje for både meg og laget. Jeg fryktet å bli overtent, men det gikk heldigvis fint. Det var i grunnen flott å få denne kampen rett etter at vi røk ut fra Champions League. Kampene mot Aalesund ser vi alltid frem til, uansett hvordan lagene har gjort det ellers er det alltid mye trøkk rundt disse matchene. Vi har jo også fått et godt tak på Aalesund her, sier Hoseth.

- Skummelt på slutten

Og har rett i det. Siden Color Line stadion ble åpnet i 2005 har Molde til gode å tape en seriekamp i Ålesund. Sist AaFK vant «Slaget om Møre og Romsdal» var tilbake i 2003, da tangotrøyene debuterte i det gjeveste selskapet.

- Vi spilte en mer enn godkjent kamp i dag. Jeg synes det var fortjent at vi vant. Vi hadde de fleste sjansene. Dette var en god bortekamp av oss. Men det ble litt skummelt på slutten da de satte inn en påle på to og en halv meter, sier Hoseth til VG Nett.

Og sikter til det høyreiste AaFK-spissen Sander Post (som for ordens skyld er 1.99 meter høy).

- Ikke tatt oss igjen

Kampen om det norske seriemesterskapet ser nå ut til å stå mellom Strømsgodset (39 poeng), Molde (38) og Rosenborg (36).

- I fjor ble kampen om seriegullet avgjort relativt tidlig. Det blir nok mer spennende i år. Vi hadde sterkere resultater enn Rosenborg fra starten av i år, og de har ikke tatt oss igjen ennå, seier Magne Hoseth.

Også trener Ole Gunnar Solskjær ser fram til en spennende høst.

- Vi må røske med oss så mange trepoengere som mulig. Det blir spennende, men Rosenborg bryr jeg meg ikke om, sa Solskjær i pressesonen etter seieren mot Aalesund.

33-33-33

AaFK-trener Kjetil Rekdal tror på nærmest dødt løp i toppen av eliteserien.

- Nå er det jevnt og det vil det nok fortsette å være. Rosenborg har kjøpt spillere og Molde har økonomi til å forsterke. Det har ikke Godset, men de skal møte både Rosenborg og Molde på hjemmebane. De har jo også mistet forspranget sitt. Men jeg sier 33-33-33, sa Rekdal om de prosentvisene sjansene tetlagene har til å ta seriegull på spørsmål fra P4.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder