SYNES NEDERLAND ER INEFFEKTIVE: Egil Drillo Olsens kommentarer om Nederlands landslag har vakt oppsikt hos onsdagens norske motstander. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Drillo skal løse midtbanefloken

Vurderer å vrake spillere fra Makedonia-kampen

ROTTERDAM (VG Nett) Egil Olsen var skuffet over midtbanen mot Makedonia. - De så bedre ut på trening enn i kampen, sier landslagssjefen.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL


Keeper Jon Knudsen sto godt, forsvarsfireren slapp bare til to målsjanser i mot og John Carew leverte en hederlig innsats på topp. Den norske midtbanen derimot var svak mot Makedonia.

- Jeg er enig at det var vår svakeste lagdel. Aggressiviteten og intensiteten var for dårlig, likeens våget vi for lite og mistet ballen for ofte. Det var ikke bra.

- Får det konsekvenser for laguttaket?

- Jeg har et lag i bakhodet og har et forslag til meg selv. Vi får se om jeg godkjenner det også, ler Drillo.

- Det kan bli endringer, fortsetter han.

VG Nett-leser:Som jeg skrev før Hareides exit; det er spillerne som ikke er gode nok, ikke ulike landslagssjefer.Diskutér Drillos her!

Riise inn?

Sannsynligheten er stor for at Bjørn Helge Riise får sjansen onsdag, også Simen Brenne er klar igjen etter skade. Erik Huseklepp ligner også en som kan erstatte Daniel Braaten som fikk bunnkarakterer på spillerbørsene fra Skopje. I tillegg gjorde Henning Hauger et fornuftig innhopp det siste kvarteret i Makedonia.

LES OGSÅ:Liverpool-supporteren Fevang klar for Kuyt og Babel

(saken fortsetter under bildet)

KLAR IGJEN: Christian Grindheim fikk krampe lørdag, men ble rapportert klar igjen søndag. Foto: Scanpix

Christian Grindheim gikk ut med krampe lørdag, men sier til VG Nett at han er klar for ny match.

- Jeg pleier aldri å få krampe, men i Makedonia hadde jeg ikke mulighet til å fullføre. Jeg bad om å bli byttet ut, sier Grindheim.

En som satt igjen med krefter lørdag var Per Ciljan Skjelbred, han ble ofret ved halvtid av taktiske årsaker.

- Egil sa han ville ha mer fred i midtbaneleddet. Jeg var skuffet over å bli tatt av for det er ofte i andreomganger jeg er best, sier Skjelbred til VG Nett.

(saken fortsetter under bildet)

OFRET SIST: Per Ciljan Skjelbred ble tatt av etter 45 minutter mot Makedonia. Spørsmålet er om han får spille mot Nederland? Foto: Scanpix

Midtbanen er det leddet som får den største belastningen i Drillos spillestil, og det kan også medføre endringer.

- Ingen tvil om at det er krevende, og det blir sikkert mye løping onsdag også, men det skal ikke være noe problem å nullstille seg. Fysisk skal vi være på topp igjen om tre dager, lover Skjelbred.

Holder liv i håpet

Mens nasjonen tviler, fastholder landslagssjef Egil Olsen og spillerne på VM-håpet. Man vil kjempe for å holde liv i drømmen til hjemmekampen mot Skottland skal spilles i høst.

LES OGSÅ:NFF kan gå glipp av 30 mill. i inntekter

- Vi vil gå for det for alt det er verdt, sier Olsen.

Han har ikke sett Makedonia-kampen på nytt, men synes prestasjonen var under middels fra det norske laget. Nå er det Nederland som venter, en større fotballnasjon - men likefullt et land Drillo har god statistikk mot.

- På sitt beste er vårt lag i stand til å stelle i stand en bombe her. Jeg synes de var ordinære på Ullevaal, og de spiller en type fotball som skal kunne passe oss, sier Drillo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder