RESERVELAGSTRENER: Ole Gunnar Solskjær leder de nest beste i Manchester United. Foto: Scanpix

Solskjær takket nei til landslaget

(VG Nett) Ole Gunnar Solskjær ble tilbudt jobben som landslagstrener før Egil Drillo Olsen ble ansatt. Manchester United-legenden takket nei.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg syntes ikke det var riktig tidspunkt for meg takke ja til den jobben. Så det var egentlig ikke aktuelt, men det er jo selvfølgelig artig å bli spurt, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

NFFs generalsekretær Karen Espelund og daværende toppfotballsjef var i England for å snakke med Fulham-manager Roy Hodgson og Solskjær etter at Åge Hareide hadde takket for seg som landslagstrener.

Solskjær er for tiden reservelagstrener i Manchester United, og blir spådd en stor karriere som trener - blant andre av klubbens mektige manager Alex Ferguson.

- Jeg jobber i Manchester United og er på rett vei i trenerkarrièren min. Det hadde vært spennende å ta en mye større jobb enn jeg har nå, selvfølgelig. Men nå har jeg sagt ja til den jobben jeg har i United. Og sjefen min (Sir Alex Ferguson) har jeg så stor respekt for, at jeg ikke kommer til å dra herfra med det første, sier Solskjær.

Det var til slutt Drillo som fikk jobben på midlertidig basis, men etter den sterke borteserien mot Tyskland skal det mye til at han ikke leder laget i resten av VM-kvalifiseringen. Solskjær stiller seg i rekken av de som mener Drillo bør fortsette.

- Jeg er, som de fleste i Norge akkurat nå, veldig positiv og glad over den starten vi fikk mot Tyskland. Så lenge han har energi og får resultater, så er han den rette mannen for oss som fotballnasjon, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder