SVÆRT USIKKER: Michael Ballack sliter med en leggskade. Det er krise for Tyskland mener Truls Dæhli. Foto: AP

- Mister selvtillit uten Ballack

VG-kommentator Truls Dæhli svarte leserne

WIEN (VG Nett) VGs sportskommentator Truls Dæhli mener Tyskland er to forskjellige lag med og uten kapteinen Michael Ballack.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I går ble det kjent at Ballack sliter med en leggskade, og er usikker foran dagens EM-finale mot Spania på Ernst Happel stadion. Midtbanestjernen har ikke deltatt Tysklands treninger etter semifinalen mot Tyrkia på onsdag.

Dæhli mener det største spenningsmomentet før finalen er om Tyskland-kapteinen spiller eller ikke.

- Og hvis han spiller, er han plaget av skaden og eventuelt redusert? Ballack er en nøkkelspiller, fastslår han.

VG-kommentatoren stilte til nettmøte på VG Nett i formiddag, og fikk der mange spørsmål som gikk på kapteinens betydning for det tyske laget.

Tett på nett:Les alle svarene her!

- Får Spania lett match uten Ballack på banen?

- Nei, men det blir lettet. Jeg tror det som betyr mest er selvtilliten i det tyske laget med og uten Ballack. Det er to forskjellige lag, sier Dæhli.

Tim Borowski er nevnt som en mulig erstatter - dersom ikke Ballack blir klar.

- Man kan ikke sammenligne ham med Ballack. Borowski fikk spille mye under VM i 2006. Jeg ble ikke imponert, sier VG-kommentatoren.

- Hvordan vurderer du de to finalistene opp mot hverandre?

- Det store spørsmålet er jo om Spania klarer å holde på ballen i samme grad som i de andre kampene. Tyskland er jo tradisjonelt kanskje vanskeligst å bryte ned. De spiller med høy disiplin og er kloke. Men jeg er helt sikker på at Spania kommer til å prøve, sier han.

Spanjolene må klare seg uten EMs toppscorer David Villa ettersom han pådro seg en strekk i semifinalen mot Russland. Dæhli tror ikke Spania blir svekket av det.

- Det betyr at det er åpning for Fabregas i en hengende spissrolle, og det kan jo være at Spania blir bedre av det, sier han.

En leser som kaller seg for Vijay spurte VG-kommentatoren hvem han synes er best av Fabregas og Ballack.

- Jeg velger meg Fabregas her, fordi jeg liker stilen hans bedre, men det betyr ikke at han er bedre enn Ballack i alt. For det er han ikke. Jeg tror forresten at Fabregas/Ballack hadde vært et strålende midtbanepar, svarte Dæhli.

Tett på nett:Les flere svar her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder