HELSVART DAG FOR CHELSEA: Jose Mourinho måtte først se at Fulham tok ledelsen. Så byttet han ut to spillere etter halvspilt førsteomgang. Deretter fikk Chelsea annullert en scoring, før Gallas ble utvist på overtid. Foto: Reuters

Helsvart for Mourinho

(Fulham - Chelsea 1-0) Dobbeltbytte etter 25 minutter, annullert scoring og rødt kort. Det ble en helsvart aften for Mourinhos Chelsea på Craven Cottage.

  • Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE!Referat og bilder fra kampen

Chelsea gikk på sitt tredje tap i Premier League etter at Fulham tok skalpen på de suverene ligalederne for første gang siden 1979, i det dramatiske derbyet i Vest-London.

Fulham er det laget i Premier League som er dårligst til å holde på en ledelse. I dag holdt de unna mot suverene Chelsea i 75 minutter.

Snytt for straffespark

Etter sju minutter stormet Fulhams Moritz Volz inn i Chelseas 16-meter, og ble felt av John Terry. Hjemmelaget ropte på straffe, men dommeren vinket videre, og Fulham ble snytt for straffespark.

Ti minutter senere fikk hjemmelaget oppreisning.

Luis Boa Morte spilte til Steed Malbranque, som forsøkte et skudd fra omtrent 16 meter. Skuddet gikk innom Frank Lampard og til Boa Morte som kom stormende på bakerste. Han sendte Fulham i ledelsen.

En misfornøyd Chelsea-manager Jose Mourinho svarte med et dobbeltbytte etter halvspilt førsteomgang. Flankespillerne Joe Cole og Shaun Wright-Phillips ble erstattet av Didier Drogba og Damien Duff. De to ofret ikke et blikk for manageren sin etter å ha blitt tatt av banen.

- Jeg synes ikke vi spilte noe bra den første halvtimen. Det var en dårlig fase. Joe og Shaun hadde ingen god start. Minutt etter minutt gikk uten noen reaksjon fra spillerne, så vi trengte forandringer, sa Mourinho til Sky Sports etter nederlaget.

Resten av kampen var et eneste langt Chelsea-angrep, men Fulham-spillerne lå kompakt, spilte med hjerte utpå drakta og fikk feid unna.

Scoring annullert

JUBLET FOR TIDLIG: Didier Drogba setter ballen i mål, men linjedommeren var enig med Fulhams Zat Knight, og annulerte målet for hands på Drogba. Foto: AP

Men så, etter 61 minutter skjedde det som har skjedd så mange ganger før. Chelsea scoret.

Drogba kom alene gjennom. Målet var helt åpent etter at Fulham-keeper Mark Crossleys var på bærtur. Chelsea-angriperen satte ballen sikkert i det åpne målet, og jublet hemningsløs for utligning.

Fulham-spillerne ropte på heands på Drogba, og dommer Dean gikk ut for å høre linjemannens versjon. Det endte med at scoringen ble annullert, til Mourinhos frustrasjon.

- Han kontrollerte ballen med høyrearmen og passerte backen og keepren. Jeg tror synes det var hands. Slikt skjer. Men det har ingenting å si nå; vi tok tre poeng, sa matchvinner Boa Morte etter kampen.

Reprisene viste at Drogba brukte hånden i medtaket før han satte ballen i det åpne målet, og at dommeren gjorde rett i å ikke godkjenne scoringen.

Også Mourinho var enig med dommeren etter kampen:

- Alle forteller meg at det var hands, så da var det det, men jeg kan love deg at linjemannen ikke så det, sa Chelsea-manageren.

- Fulham-spillerne la press på dommeren og linjemannen. Når Chelsea gjør dette er det verdens undergang, men når motstanderne gjør dette skjer ingen verdens ting, fortsatte Mourinho.

Gallas utvist

UTVIST: William Gallas. Foto: Reuters

Mot slutten av kampen ble Chelsea-spillerne mer og mer frustrerte over at de ikke klarte å få hull på byllen, samtidig som Fulham stadig drøyde tiden. På overtid rant det over for forrige helgs matchvinner, William Gallas.

Duff lå nede med ballen i beina, mens islandske Helguson forsøkte å vinne den. Da kom Gallas stormende, stemplet islendingen stygt og ble utvist.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder