Ulland: – Øvde mye på frispark med broren min da vi var yngre

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Odd 1–0) Eirik Ulland Andersen (25) får igjen for utallige timer med frispark-trening sammen med broren Andreas (28). Mot Odd sørget det for tre poeng for Godset.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg øvde mest på dette da jeg var yngre, spesielt da jeg var guttespiller i tenårene, sier Eirik Ulland Andersen til VG – etter at skuddet hans fra 18 meter, 16 minutter før slutt, gikk inn i Sondre Rossbachs høyre hjørne.

Ulland Andersen har vist seg som en spesialist i «faget», og det er ikke tilfeldig at han har syv seriemål denne sesongen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg trent mye på frispark med broren min, som har akkurat det samme tilslaget på ballen, forteller Ulland Andersen – som legger til at i Strømsgodset øver han frispark 1–2 ganger i uken, mest for å perfeksjonere skuddene.

Og scoringen hans var altså nok mot Odd. Sesongen er snudd på hodet for et lag som så triste og i villrede ut i vår. På de 10 siste kampene har Godset tatt 2,3 poeng i snitt.

Anbefales: Ulland Andersen-brødrene: Én stoppet av angst – den andre ble eliteseriespiller

Det var noe med stemningen på Marienlyst, noe med at publikum ante nok en seier, den fjerde på rad og den syvende på de 10 siste kampene. Og da Marcus Pedersen skaffet et frispark på 18 meter med 16 minutter igjen å spille, finpusset Eirik Ulland Andersen skuddfoten.

Så tok han to skritts fart og banket ballen i hjørnet til høyre for Odd-keeper Sondre Rossbach, Ulland Andersens syvende ligamål for sesongen. I den kalde høstlufta i Drammen, tok det av på tribunene. For nå har Godset-publikumet virket fått tro på at det er mulig å bli blant de tre-fire beste denne sesongen også.

Så du? Tromsø-treneren utvist da effektive Rosenborg vant igjen

– Det har vært en stund siden vi har hatt frispark nå, så jeg trengte én for å skyte meg inn, og så satt den andre, sier en tydelig fornøyd målscorer til VG etter kampen.

– Vi har snakket mye om at vi ønsker å avslutte sesongen bra og være med der oppe, og det har vi muligheten til nå, fortsetter han.

Slet i starten

Sånn så det ikke akkurat da vi kom inn i juli måned og Godset sto med sine 15 poeng på de 15 første kampene. Det gikk til og med rykter om at hovedtrener Tor Ole Skullerud var ferdig.

Så snudde det, som det jo hender at det gjør hvis du er litt tålmodig. 9. juli mot Kristiansund på Marienlyst (4–2) ble starten på det som fortsatt varer: En optimisme, syv seirer og to uavgjorte på 10 kamper – og heng på lagene foran dem på tabellen.

Skullerud sier at han ennå ikke har begynt å se oppover på tabellen, men innrømmer likevel at han tross alt vet hvor de nå ligger.

– Det er jevnt. Og vi har mye å spille for, sier han til VG.

Fikk du med deg? Snart felles matchball i Eliteserien

Frisparkperlen avgjorde

Ulleand Andersens frisparkmål var nok i en ganske jevnspilt kamp. Men nå er det Godset som har marginene på sin side. For Odd var på god vei til å overta kampen da Pedersen skaffet det viktige frisparket.

– Det var viktig for meg at vi fikk et frispark til, siden jeg irriterte meg over at jeg ikke fikk gjort mer ut av det første, sier Eirik Ulland Andersen.

Odd, som har slitt hele sesongen med å komme i gang, klarte aldri å svare, selv om mulighetene var der (før Ulland Andersens scoring), spesielt ved Etzaz Hussain og Elbasan Rashani.

Men det ville seg ikke, og dermed virker Odd å være godt plantet i ingenmannsland på tabellen denne sesongen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var langt fra fornøyd etter kampen, og mener de fortjente å få med seg noe hjem til Skien etter høstkvelden i Drammen.

– Det er veldig frustrerende, et forferdelig tapt. Vi er veldig gode, er hans dom overfor Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder