Solbakken om «Mål-Pål»: – Er et stykke fra Sørloth

KØBENHAVN (VG) Før landslagsuttaket bøtter Pål Alexander Kirkevold (26) inn mål i Danmark. FC København-manager Ståle Solbakken (49) tviler på at rekordspissen fra Hobro er bedre enn den andre, store norske angrepssuksessen i Superligaen.

 • Øyvind Herrebrøden

Artikkelen er over to år gammel

Nemlig Alexander Sørloth i Midtjylland, som startet begge landskampene da VM-kvalifiseringen ble avsluttet med seirene over San Marino (8-0) og Nord-Irland (1-0) tidligere i oktober.

Solbakken er slett ikke avvisende til Kirkevolds landslagskandidatur denne gangen og svarer «det kan hende at han kan få sjansen». Men FCK-manageren slenger på følgende i resonnementet sitt:

– Det er ikke Joshua King-nivå, for å si det sånn. Det er et stykke fra. Og det er nok et stykke fra Sørloth, også. Han (Kirkevold) er nok i kategorien under der, beskriver Solbakken overfor VG i videorommet i garderobebygget på FC Københavns treningsfelt på Frederiksberg.

Historien om Mål-Pål: Føler han ble glemt i Norge

Kommer tirsdag

Tirsdag ettermiddag presenterer Lars Lagerbäck troppen til de to privatlandskampene mot Makedonia og Slovakia (begge borte) i midten av november.

I tillegg til King og Sørloth, har Lagerbäck blant annet spilt med Alexander Søderlund, Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen og Ohi Omoijuanfo i angrepsrollene i sitt første år som norsk landslagssjef,

Nå peker flere på Kirkevold: Han er toppscorer med 13 mål i Danmark og har nå scoret i 11 strake kamper, noe som er rekord i dansk toppfotball (den tidligere bestenoteringen var 8).

Vestfoldingen med fortid i HamKam, Mjøndalen, Sandefjord og Sarpsborg har selv ytret at han håper landslaget følger med, og etter det VG kjenner til, har Lagerbäck-assistent Per Joar Hansen nylig sett nøyere på Kirkevold.

– Han har bra killerinstinkt i boksen og vært ekstremt på dødballer. Han banker inn et par frispark, tar straffene og har hatt noen fine goalgettermål. Også er han god til å lese kontringene, vurderer Solbakken.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Etter 14 serierunder er Kirkevold og Hobro fortsatt poenget foran et skadeutsatt og Europa League-belastet FC København på tabellen.

Les også: Norsk spiss herjer i Danmark

Rask reise

– I Danmark har han vært alt fra toppscorer til 20. mann i stallen. Det har gått hurtig, påpeker Solbakken om kometens fartidstid i Danmark.

Den som garantert er med når Lagerbäck presenterer troppen, er Alexander Sørloth. Trønderen blir hyllet som en av Superligaens beste spillere denne høsten og topper tabellen med klubben fra Herning.

– Han har spilt på det laget som har vist klart mest overskudd. Han er flink til ikke å bare være den store og sterke, men han har fart i bena, han har selvtillit, han har vært i dytten. Jeg så noen kamper i Groningen og du kan ikke kjenne ham igjen derfra. Der synes jeg det gikk sakte. Nå er det mye mer overskudd og mer power, mener Solbakken.

Se alle Sørloths involveringer i forrige landskamper her!

Les også

 1. «Perry» om rekordmannen Kirkevold: – Har meldt seg på

  Den norske landslagsledelsen har merket seg prestasjonene til storscorer Pål Alexander Kirkevold (26) i Danmark.
 2. Målkongen Kirkevold ble historisk i Danmark: – Veldig stolt og fornøyd

  Det er godt å være norsk i Danmark sies det. Det kan Pål Alexander Kirkevold (26) skrive under på.
 3. Nå er Sørloth på «norsktoppen» i Danmark

  SANDVIKA (VG) Han har fått mye tyn for bommene mot San Marino, men hjemme i Danmark er det ikke noen som klager…
 4. Sørloth til VG etter festforestilling: – Føler jeg kommer til å score

  (Midtjylland – Horsens 4-2) Alexander Sørloth (21) stortrives i Danmark og omtales som Superligaens aller største profil…
 5. Norsk spiss herjer i Danmark: Håper landslaget følger med

  Tidligere Sandefjord- og Sarpsborg-spiss Pål Alexander Kirkevold (26) lukter på toppscorerplassen i den danske…

Mer om

 1. Dansk fotball
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Internasjonal fotball
 4. Ståle Solbakken

Flere artikler

 1. «Mål-Pål» uten målbonus: – Ikke penger som driver meg

 2. Sørloth og «Mål-Pål» på overgangsliste i dansk avis

 3. Ødegaard og Thorsby på A-landslaget: - Tanken er at de skal spille

 4. Sørloth sendte Trabzonspor mot cupfinale – nå kan han bli en del av eksklusiv toppscorer-klubb

 5. Midtjylland nekter å selge brennhete Sørloth: – Ikke i vår interesse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder