TILBAKE: Arne Larsen Økland (t.h.) er tilbake på Viking stadion. Her er han sammen med styreleder Geir P. Solstad. Foto: Øyvind Jacobsen

Økland ny Viking-direktør

STAVANGER (VG Nett) Arne Larsen Økland (57) blir ny administrerende direktør i Viking Fotball. Samme mann fikk sparken som Viking-trener i 1992.

  • Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Etter noen år helt borte fra fotballen ble jeg veldig fristet da henvendelsen kom, sier Økland, som blant annet har jobbet for pizzakjeden Dolly Dimples i en årrekke.

- Viking og flere andre norske klubber har nok stått litt stille i utviklingen. Jeg ser på det som en utfordring å utvikle Viking i riktig retning, fortsetter han.

57-åringen er klar over Vikings tøffe økonomiske situasjon, men kaller ikke oppdraget i klubben for en ryddejobb.

- Viking har en anstrengt økonomi. Det er vi heller ikke alene om i norsk fotball, sier Økland, som blant annet skal lede arbeidet med å gi Viking større nasjonal gjennomslagskraft, sier han.

Forretningsmann

Styreleder Geir P. Solstad mener Økland har alle egenskapene en Viking-direktør skal ha.

- Han kan snakke med både slottet og pølseselgere på stadion. Han er høyt respektert av de fleste, har et stort og viktig kontaktnett i næringsliv og norsk fotball, sier Solstad, som ikke har vurdert spørsmål om resirkulering av ledere som Viking er blitt kritisert for tidligere.

- Arne Økland er en av Rogalands dyktigste forretningsmenn, og Viking har vært for dårlige nasjonalt. Om det ikke er han selv som skal skaffe klubben større inntekter på det området, så er det i alle fall han som skal lede arbeidet, sier Solstad.

Også klubbens forrige direktør, Bjarne Berntsen, fikk jobben etter først å ha mistet jobben som trener.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder