DIRIGERER: Bjørn Helge Riise løp mye og var god i sin andre kamp for Lillestrøm mot Hønefoss søndag kveld. Her gir han direksjoner på banen. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Bjørn Helge Riise: - Jeg kan fantastisk mye bedre

Andersson reddet Lillestrøm med volley-perle

ÅRÅSEN (VG Nett) (LSK - Hønefoss 2 - 2) Bjørn Helge Riise (29) har begynt å bli varm i LSK-trøya og lover bedring i sitt eget spill utover høsten.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det var helt ålreit, jeg kan fantastisk mye bedre. Jeg har akkurat kommet fra to måneder ferie, men jeg bruker å komme fort i form, sier Bjørn Helge Riise til VG Nett etter kampslutt.

Han har akkurat gjennomført sin andre kamp for de gulkledde etter returen til norsk fotball, og virker å begynne å finne kampformen.

- Det er deilig å være på Åråsen igjen. Det har jeg lengtet etter. Kampen alt i alt er grei. Det positive er at vi er ubeseiret i seks kamper nå.

Andersson scoret volley-perle

Toneangivende var han sammen med Petter Vaagan Moen og Palmi Rafn Palmason på midtbanen, før sistnevnte ble byttet ut.

- Det er veldig mange gode fotballspillere her og som skjønner fotball. Etter hvert vil det gli mye bedre for min egen del, sier Riise på spørsmål om hvordan han oppfatter relasjonene spillerne i mellom, etter at han har vært i klubben såpass kort tid.

BETENKT: Magnus Haglund gjorde grep etter en tam 1. omgang for Lillestrøm. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

- Det er spillere som ikke er raske, men spiller kjapp fotball, supplerer LSK-trener Magnus Haglund til VG Nett.

Han var misfornøyd med hvordan vertene fremstod til pause, men mener at noen grep gjorde at de til slutt fikk godt betalt.

- Vi gjorde noen endringer og fikk effekt på det med en gang. Når det står 1-1 og vi ønsker å jage en ledelse så blir det i stedet slik at vi får et enkelt balltap. Det var tungt. Men noen forandringer ble gjort som hadde bra effekt. Johan Andersson kommer innpå og viser hva slags kvaliteter han har, sier treneren.

Riise fikk selv spille en rolle i målet som til slutt ble det siste i kampen, selv om det hele så litt klønete ut.

Da det bare var minutter igjen av tilleggstiden slo Mathis Bolly et godt innlegg fra venstre.

29-åringen regelrett bommet på ballen som kom mot ham. Men bak lurte innbytter Johan Andersson, og brukte en berøring før han banket ballen i lengste hjørne bak Clark i Høneføss-målet.

Dermed klarte Hønefoss nok en gang å rote bort en ledelse i sluttminuttene, etter at Strømsgodset utlignet med to minutter igjen i forrige runde.

Hadde Hønefoss beholdt de to ledelsene, hadde de nå ligget på 3. plass. I stedet har de nå falt ned til 6., ti poeng bak Strømsgodset på topp.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte.

Det var en svikt i siste sekund for Hønefoss, som så ut til å få med seg tre viktige poeng i tetstriden, etter Riku Riskis ledermål etter 63 minutter.

Lafton håper Riski blir lenge

SOLID: Frode Lafton var god i duellene i dagens kamp mot Lillestrøm, her er han avbildet fra oppgjøret mot Vålerenga i mai i år. Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

Etter en feil av LSKs midtbanespillere Guy Roger Toindouba og Ohi Omoijuanfo, avanserte finnen med ballen og skjøt godt og velplassert i Sead Ramovic' venstre hjørne fra drøye 20 meter og scoret sitt niende seriemål i år.

- Da han kom trodde vi han egentlig skulle være kant, men han har sprintegenskaper til å gjøre det ofte nok i kamp og det er veldig spennende. Med så mye mål og med tanke på at han også har internasjonal erfaring så får vi håpe han blir her lenge, sier Hønefoss' stopperbauta Frode Lafton til VG Nett.

Han mener det nyopprykkede laget hans må bli flinkere til spesielt én ting for å holde på slike ledelser.

- Vi må ha mer ballbesittelse og vi må ville ha ballen hele tida. Det er noe vi jobber med hver eneste dag. Vi har lært mye og med Leif Gunnar (Smerud) og Pål Arne (Johansen) så har vi tatt mange steg.

Knudtzon scoret igjen

Rundt kvarteret før Riku Riskis ledermål, hadde Erling Knudtzon gjort det han har gjort så mange ganger før etter at han ble flyttet opp som spiss i Lillestrøm-laget.

Et godt forarbeid av Palmi Rafn Palmason og Petter Vaagan Moen sørget nemlig for at han nokså alene fikk pirket inn utligningen fra kort hold inne i feltet.

Hønefoss scoret først

Selv om LSK lo sist, var det Hønefoss som var i føringen neste hele kampen. Etter bare 13 minutter sendte Alexander Groven i vei et innlegg fra venstresiden som ble klarert til corner.

Til tross for at Kristjan Örn Sigurdsson er en av de mest hodesterke spillerne til bortelaget, fikk han stå merkelig upresset inne i feltet og styre inn ledelsen i en tam start av begge lag på Åråsen.

Lillestrøm forsøkte flere ganger å svare, men et displinert Hønefoss stengte rommene og gjestene fikk i stedet kampen inn i sitt spor der de kunne ligge og kontre.

Men til slutt dukket altså Andersson opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder