Strand-perle sikret Molde uavgjort

SOGNDAL  (VG) (Sogndal – Molde 2-2) Da alle trodde 1. omgang var over, skrudde den tidligere Sogndal-spilleren Petter Strand inn 2-2 med en frisparkperle fra 25 meter.

 • Jørn-Arne Tomasgard

Artikkelen er over to år gammel

Dermed endte kampen uavgjort mellom sølvjagende Molde og et Sogndal-lag som kjemper desperat mot nedrykk. Molde kom tilbake etter at Sogndal ledet 2-0 i et fyrverkeri av en første omgang.

– Jeg har gjort dette før, men det er en stund siden sist, sier Strand, kantspilleren som ble kjøpt til Molde fra nettopp Sogndal i januar 2016. Bergensereren med fortid i Tertnes kom fra intet som student til Sogndal i 2014 og ble eliteseriespiller på et blunk.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Det er av sine egne man skal ha det.

Perlemål også av Nwakali

En annen som scoret på langskudd i kampen var Sogndals Chediebere Nwakali. I det 23. minutt ladet han på 25 meter og ballen føk i krysset til 2-0 for hjemmelaget. Nigerianeren scoret et liknende mål i hjemmekampen mot Kristiansund og mener det ikke er tilfeldig:

– Jeg har gjort det samme både i Start og for Nigeria i U17-VM da vi vant i Dubai. Jeg står igjen på trening og trener skuddteknikk, sier Nwakali til VG. Manchester City-eiendommen utelukker ikke at han blir værende i Sogndal dersom klubben holder plassen og klubbene blir enige.

– Jeg trives godt her og har fin sportslig utvikling.

Skuffet Bakke

Sogndal ledet 2-0 og hadde kontroll, men Molde kom tilbake. Det likte Sogndal-trener Eirik Bakke dårlig.

– Jeg er skuffet. Vi kan ikke slippe topplaget Molde til så lett. Da scorer de. Vi ledet 2-0 og hadde tre store sjanser til å score flere. Når vi ikke setter de sjansene, vinner vi ikke, sier Bakke til VG og tenker spesielt på Bendik Byes to sjanser alene med keeper.

Nå fortsetter nervedramaet i nedrykksstriden der Sogndal så vidt holder holder hodet over vannet. Klubben møter Lillestrøm borte i neste kamp, og har Tromsø og Vålerenga igjen hjemme i november. Sogndal-Vålerenga i siste seriekamp 26. november kan fort bli en gysare.

– Det er viktige kamper hver helg, det er slik vi liker det, sier Bakke.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var mer fornøyd etter lagets tiende poeng på de siste fire kampene.

– Nå sikter vi mot sølvet. Vi vil ut i Europa neste år. Det begynner å likne på noe. Vi har fire færre poeng nå enn etter full sesong i fjor. Det er fremgang. Dette var en artig kamp for publikum, sier Molde-treneren.

Fire mål, to stolpeskudd

Det ble en forrykende første omgang på Fosshaugane med to scoringer og et stolpeskudd til hvert av lagene.

Sogndal fikk en drømmestart med 1-0 etter 12 minutter av mannen som debuterte fra start, montenegriske Stanisa Mandic. Gilbert Koomson slo et frispark fra venstre med høyrefoten inn foran mål. Der endret ballen retning i en duell mellom Even Hovland og Babacar Sarr, og regeltreff traff Mandic i hodet slik at den gikk i mål.

I 23. minutt var det Chidiebere Nwakalis tur, og livet lekte for hjemmelaget.

Les også: VGs tips for Eliteseriens spinnville nedrykksdrama

Molde kom tilbake

Men Ole Gunnar Solskjærs menn hadde langt fra gitt opp. Med sitt 13. seriemål for sesongen satte Björn Sigurdarson inn reduseringen til 2-1 på et volleyskudd da ballen lå og ventet på halvspretten på fem meter etter en dårlig avklaring av Taijo Teniste. Da var det spilt 36 minutter.

Les også: Solskjærs' superreserver ordnet opp

Rett etterpå satte Sigurdarson ballen i stolpen, før Sogndals Bendik Bye kom alene med Andreas Linde i Molde-målet etter en stygg tversoverpasning av Vegard Forren.

Men Bye satte hundreprosentsjansen samme sted som Molde-kollegaen - i stolpen.

Strand-perle

Da alle ventet på at dommer Dag Vidar Hafsås skulle blåse til pause tre minutt på overtid, gjorde Petter Strand seg klar til frispark skrått på mål på Moldes venstreside. Ballen gikk bananskrudd og duppet ned i lengste hjørne til 2-2. Den tidligere Sogndal-spilleren har gjort det samme på Fosshaugen før, men da i hvit drakt.

Ikke en umulig oppgave for målvakt Dyngeland fra det holdet og med kunnskapen han burde ha om Strands skuddteknikk. Men det var et kunstverk av et mål!

Les også: Kristiansund tok viktig seier i nedrykksstriden

Nordtrønderen Bendik Bye sover neppe godt etter kampen. Spissen som fikk sjansen med Martin Ramsland ute med karantene, kom alene med keeper for andre gang i 57. minutt. Men heller ikke nå maktet han å score. Isteden satte han ballen utenfor.

Kampen vippet i andre omgang. Spillet bølget frem og tilbake. I sluttminuttene var det Molde som presset og hjemmelaget som rygget. Men Solskjærs menn maktet ikke å avgjøre.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde13101239132631
3Vålerenga136521817123
4Odd127142014622
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sogndal Fotball
 3. Molde FK

Flere artikler

 1. Sogndal sikret kvalik i nervedrama: –Enorm lettelse

 2. Solskjærs om budene på storscorer Sigurdarson: – Ikke akseptable

 3. Lund Nielsen-dobbel etter pause sørget for uavgjort i Sogndal

 4. Dette ble resultatet av Nwakalis knalltøffe prioritering

 5. Eirik Bakke om Sogndals store problem: – Noe vi må finne ut av

Fra andre aviser

 1. Molde slo tilbake etter marerittstart

  Aftenposten
 2. «Molde-spillerne gjorde feilene som Solskjær advarte mot»

  Aftenposten
 3. «Molde-spillerne gjorde feilene som Solskjær advarte mot»

  Fædrelandsvennen
 4. Selvmål sendte Start nærmere opprykksplass

  Aftenposten
 5. Molde henger etter teten - tapte i Solskjærs hjemby: - Vi ga fra oss sjansen

  Aftenposten
 6. Her blir innbytteren Moldes store helt på overtid

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder