KUNNE SMILE: Felix Magath. Foto: AFP

Mesterligasuksess for utskjelte Magath

Han er dårlig likt av fansen og har ikke styrets tillit, men onsdag tok Felix Magath sitt Schalke-lag til kvartfinalen i mesterligaen med 3-1 over Valencia.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Etter 1-1 i den første kampen avanserte Schalke med 4-2 sammenlagt. Sist gang det tyske laget var i en kvartfinale i mesterligaen var for tre år siden. Den gang ble Barcelona for sterk.

VG LIVE: Fyldig referat

Det ble et underholdende oppgjør hvor begge lag satset offensivt. Schalke fikk med seg et viktig bortemål fra Valencia for 15 dager siden. Det spanske laget utlignet tidlig fordelen da Ricardo Costa gjorde 1-0 etter 17 minutter på et flott hodestøt. Schalkes ellers så solide sisteskanse Manuel Neuer var sjanseløs.

VGTV: Se høydepunkter fra Viasat her!

Sjanseløs var også Valencia-keeper Vicente Guaita da Jefferson Farfán fant nettmaskene med et strålende frispark fem minutter før pause. Dermed var lagene like langt, og det var klart for en spennende annen omgang.

Stolpe-stolpe-inn

Sju minutter etter sidebytte slo mesterligadebutant Mario Gavranovic til. Han var våken inne i feltet da Guaita ikke fikk bokset ballen langt nok ut. Avslutningen til Gavranovic gikk via begge stolpene før den rullet over streken. Dermed var det klart at kampen ikke ville bli avgjort på straffer.

Neuer vartet opp med en flott redning da Artiz Aduriz forsøkte seg alene mot ham. Schalke styrte det meste av spillet, men gjestene var farlige på kontringer. Schalke-forsvaret og Neuer gjorde ikke flere feil i kampen.

På overtid hadde Gavranovic en lobb fra langt hold i tverrliggeren. Farfán kontret inn 3-1 få sekunder før slutt.

Slutt?

Onsdag gikk det rykter om at Felix Magath ikke får fortsette som trener etter endt sesong. Deler av publikum har vært ute etter ham en god stund, og klubbledelsen skal ikke lenger ha hans tillit.

Magaths kontrakt med Schalke går ut i 2013.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder