DRAMATISK: Lagkamerater, motstandere, tilskuere og støtteapparat var sjokkerte vitner da norske Flamur Kastrati ble skadet under en kamp for Osnabrück søndag. Foto: Digitalsport

Kastratis lege: - Trenger ikke hjelp til å puste

(VG Nett) Flamur Kastrati (19) har fått hode- og ryggskade, men de tyske legene er optimistisk om at den norske spilleren vil komme seg.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det kommer frem i en skriftlig uttalelse fra direktørlege Thomas Erler ved Carl-Thiem-Klinikum i Cottbus til VG Nett.

- Familien er hos ham, og vi er optimistiske, fastslår Erler.

Det var i gårsdagens 2. Bundesligakamp mellom Energi Cottbus og Kastratis Osnabrück at nordmannen ble skadet i en duell med en motspiller.

- En kort tid var han bevisstløs, sier Erler.

- Han er nå på intensivavdelingen her på sykehuset. Hans vitale organer funksjonerer stabilt, han er våken og orientert. Han trenger ikke kunstig hjelp for å puste.

- Følgene av skader blir omfattende diagnostisert og behandlet, og det videre sykdomsforløp gjenstår å se, sier direktørlegen.

Diskuter med andre her!

Behandlet i 12 minutter

Det var i kampens 81. minutt av Flamur Kastrati i en duell med Cottbus-spilleren Markus Brzenska trolig ble truffet av en skulder i bakhodet, og falt sammen bevisstløs. Han ble behandlet i 12 minutter på banen før han ble kjørt til sykehus i ambulanse.

Les også: Norsk fotballtalent fraktet av banen i ambulanse

Mot de andre spillernes ønske blåste dommeren kampen i gang igjen, men ingen av lagene ville spille normal fotball, og skjøv bare ballen frem og tilbake mellom seg.

Oppdaget av Thoresen

Det ble søndag kveld klart at Kastrati ikke har noen lammelser.
Han er på utlån fra nederlandske Twente, som ikke ligger langt fra hans nåværende klubb, Osnabrück i Tyskland.

Det var den tidligere landslagskapteinen Hallvar Thoresen som oppdaget Kastrati og anbefalte ham for sin gamle klubb Twente.

Angrepsspilleren har scoret tre mål på ni kamper etter at han kom på lån til Osnabrück i januar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder