TRE X 30: I denne VM-kampen i 2010 mellom verdensmester Spania og Sveits ble det spilt en kamp med to omganger på 45 minutter. I 2022 kan spillerne få en ekstra pause. Foto: Karim Jaafar, Afp, Scanpix
TRE X 30: I denne VM-kampen i 2010 mellom verdensmester Spania og Sveits ble det spilt en kamp med to omganger på 45 minutter. I 2022 kan spillerne få en ekstra pause. Foto: Karim Jaafar, Afp, Scanpix

- FIFA vil vurdere VM-kamper med tre omganger

Øker mulighetene for å skaffe større reklameinntekter

FOTBALL

(VG Nett) Under fotball-VM i Qatar 2022 kan oppgjør på tre ganger 30 minutter bli en realitet.

Publisert: Oppdatert: 26.01.12 15:29

Ideen om et vinter-VM for å unngå problemene det medfører å spille i den voldsomme varmen er lagt på is. Det er allerede bestemt at kampene skal spilles på arenaer med air condition. Nå spinnes det videre på nye tanker.

Les også: Tyskland krever omkamp om Qatar-VM

Michael Beaven fra ingeniørfirmaet Arup Associates - som står bak arenaene med air condition - hevdet tirsdag at kampene kan spilles på tre perioder på 30 minutter. Han mente at det var nødvendig for å hindre skader dersom temperaturen stiger helt opp til 32 grader.

Engelske The Guardian skriver at selv om FIFA benekter at de har diskutert saken, så er det meget mulig at de kommer til å gjøre det i løpet av de elleve årene frem til mesterskapet, ettersom det som er bra for TV-selskapene også vil være bra for FIFA.

VGTV: FIFA-presidenten havnet i krangel med journalister

Amerikanske kringkastere tjente over en milliard norske kroner på 48 minutter med reklamepauser under Super Bowl, som har fire perioder. To pauser i en VM-kamp i fotball vil skape et enormt potensial for nye inntekter, også gjennom å øke verdien av TV-rettighetene.

Dersom FIFA skal innføre ordningen, må de gjøre om nesten 150 år gamle lover. Det kan få et større omfang enn bare verdensmesterskapet.

Les også: Qatar utvikler kunstig sky til å kjøle ned VM-arenaene

I henhold til fotballens sjuende lov, kan arrangørene endre formatet på spillet under deres konkurranse, skriver The Guardian.

«Kampen varer i to like omganger på 45 minutter, med mindre det er enighet mellom begge lag og dommeren», heter det. «Enhver enighet om å endre på varigheten av spillet må skje før start og må være i samsvar med konkurranses regler».

Torsdag ble det utstedt en kategorisk benektelse av Beavens påstander.

- Uttalelser rundt dette temaet gitt av Beaven er fullstendig uten substans, het det i en melding fra Qatar 2022.

Men så skal det ikke være enkelt å avholde et fotball-VM midt i ørkenen.

Her kan du lese mer om