DEN STORE FFK-HELTEN: Celso Borges. Foto: Scanpix

- Ingen norske klubber har råd til Borges

(VG Nett) Om Fredrikstad ikke hadde klart opprykket, måtte klubben ha solgt sine største profiler. Nå starter jobben med å forlenge med Celso Borges.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Han er den største stjernen på et FFK-lag som banket Hønefoss 8-1 over to opprykkskamper og i går sikret seg eliteseriekontrakt.

Les også: Hulket på sportssjefens skulder

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

22-åringen har sørget for fire av scoringene, i tillegg til 14 seriemål i 1.divisjon. Ikke aller verst for en som bare ble testet som spiss denne sesongen.

Og med bare ett år igjen av kontrakten vil han naturlig nok være interessant for andre klubber - kanskje også i Norge. Rosenborg sliter imidlertid med økonomien, mens Vålerenga er ute etter å forsterke stallen.

- Kan spare kontantkortet

Men Borges blir ikke solgt til noen andre norske klubber, ifølge FFKs sportslige ledelse.

VG LIVE: Se høydepunkter og les referat

- Ingen i eliteserien har råd til Celso Borges. Så om Truls (Haakonsen, sportsdirektør VIF) er interessert, så kan han bare spare kontantkortet sitt, spøker sportssjef Joacim Jonsson.

Måtte ha solgt unna

Han vil ikke spekulere i pris, men understreker at klubben ikke vil selge til «spottpris», selv om Borges går inn i sitt siste kontraktsår.

SPORTSSJEF: Joacim Jonsson. Foto: Scanpix

Det var for øvrig en svært lettet Jonsson VG Nett møtte i klubbens administrasjonslokaler sent i går kveld.

Før kampene mot Hønefoss var han klar på at et nytt år i 1. divisjon ville bety farvel til spillere som Borges og Raio Piiroja. I stedet begynner nå jobben med å overtale costaricaneren til å bli i Fredrikstad.

- Vi har allerede vært i dialog med ham og agenten, men vi ble enige om å vente til kampene mot Hønefoss var ferdigspilte. Men vi vet at han trives utrolig godt her, sier svensken.

Borges: - Jeg er målløs

Selv ville Borges snakke minst mulig om fremtiden etter en svært emosjonell kveld på Fredrikstad Stadion.

22-åringen tok til tårene etter at sluttsignalet lød foran 10 000.

- Jeg er målløs. Det har vært et tøft år for oss. Men la meg få nyte denne kvelden nå, og ikke snakke om hva som kan skje.

- Men etter denne sesongen - og bare ett år igjen av kontrakten - vil det bli spørsmål. Hva tenker du selv?

- Akkurat nå vet jeg ikke. Og såvidt jeg vet, har det ikke kommet seriøse henvendelser heller. Jeg trives utrolig godt i Fredrikstad og gleder meg til å spille eliteseriefotball igjen, sier Borges - som drømmer om spill i Premier League en gang i fremtiden.

Ønsker Tarik og Everton

Foruten å forlenge med ham, er Fredrikstad interessert i å hente tilbake to gamle kjenninger; Everton og Tarik Elyounoussi.

Førstnevnte spiller akkurat nå på nivå to hjemme i Brasil, men var med på å vinne Copa Libertadores med Internacional i år. Elyounoussi er ferdig i Heerenveen, og på jakt etter ny klubb.

- Everton trivdes veldig godt her, og har et stort potensiale. Når det gjelder Tarik, ønsker nok han å fortsette karrieren i utlandet. Men vi vil i alle fall forsøke å legge til rette for ham, om han ønsker å komme hjem.

Begge må imidlertid finansieres med ekstern hjelp, understreker Jonsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder